Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Η μείωση παραγωγής πετρελαίου στη Βενεζουέλα θα οδηγήσει τον πληθωρισμό στο 4.000%!

Moody's: Η μείωση παραγωγής πετρελαίου στη Βενεζουέλα θα οδηγήσει τον πληθωρισμό στο 4.000%!
Η πτώση της παραγωγής πετρελαίου έχει φέρει την ήδη πιεσμένη οικονομικά Βενεζουέλα σε "μια βαθύτερη κατάσταση οικονομικού άγχους"
Η πτώση της παραγωγής πετρελαίου έχει φέρει την ήδη πιεσμένη οικονομικά Βενεζουέλα σε "μια βαθύτερη κατάσταση οικονομικού άγχους", όπως προειδοποιεί τους επενδυτές ο οίκος αξιολόγησης Moody's, σε ερευνητικό σημείωμα, με το μέλλον να το διακρίνει ζοφερό, καθώς προβλέπει ότι ο πληθωρισμός μπορέι να φτάσει ακόμα και στο 4.000%.
Λόγω κακοδιαχείρισης και έλλειψης επενδύσεων, η παραγωγή της Βενεζουέλας μειώνεται ταχύτερα από ότι το αντιστάθμισμα που μπορεί να επιφέρει η σταθεροποίηση των τιμών αργού, αναφέρει η Moody's.
Μετά την πτώση της παραγωγής αργού πετρελαίου της Βενεζουέλας σε χαμηλό σχεδόν 30 χρόνων τον Οκτώβριο του 2017, η παραγωγή μειώθηκε περαιτέρω σε 1.837 εκατομμύρια βαρέλια/ημέρα το Νοέμβριο 2017.
Σε αντίθεση με τις προβλέψεις για ανάκαμψη από τον νέο υπουργό πετρελαίου Manuel Quevedo, τα νέα στοιχεία από την κυβέρνηση έδειξαν νέα πτώση στην παραγωγή το Δεκέμβριο.
Η παραγωγή είναι τώρα περίπου στα 1.621 εκατομμύρια βαρέλια/ημέρα και η Moody's αναμένει ότι η θα μειωθεί κάτω από 1,5 εκατομμύρια βαρέλια/ημέρα, αργότερα μέσα στο 2018.
"Η πτώση της παραγωγής θα επιδεινώσει την εισροή εσόδων", γράφει η Moody's στο σημείωμα.
"Ενώ οι τιμές του πετρελαίου έχουν ανοδική πορεία τους τελευταίους μήνες, η μείωση της παραγωγής πετρελαίου στη Βενεζουέλα, επηρεάζει αρνητικά την πιθανή αύξηση των εσόδων σε δολάρια, από τις εξαγωγές πετρελαίου.
"Αυτό έχει αρνητικές συνέπειες, τόσο για την ικανότητα αποπληρωμής του χρέους όσο και για τις ήδη ζοφερές οικονομικές προοπτικές της Βενεζουέλας".
Ο οίκος αξιολόγησης νωρίτερα το 2018, ανέφερε ότι αναμένει υποχώρηση του πληθωρισμού, μετά την εκτόξευση του 1.800% το 2017.
"Ωστόσο, τα τελευταία νέα της μείωσης της παραγωγής, υποδηλώνουν ότι ο υπερπληθωρισμός θα επιμείνει", αναφέρει η Moody's.
"Αναμένουμε τώρα ότι θα επιταχυνθεί σε πάνω από 4.000% το 2018, λόγω της μείωσης της παραγωγικής ικανότητας και της πολιτικής κατάστασης στη Βενεζουέλα", καταλήγει στο σημείωμα ο οίκος αξιολόγησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης