Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φάμελλος: Η διαγραφή του Αντώναρου αποδεικνύει ότι το πρόβλημα είναι μέσα στη ΝΔ

Φάμελλος: Η διαγραφή του Αντώναρου αποδεικνύει ότι το πρόβλημα είναι μέσα στη ΝΔ
«Mείζον πρόβλημα της χώρας δεν ήταν μόνο ο νεοφιλελευθερισμός, ήταν και η διαπλοκή και η διαφθορά», ανέφερε ο Σ. Φάμελλος
Eίναι ξεκάθαρο ότι θα συσταθεί προκαταρκτική επιτροπή για να αποφανθεί ως προς το αν έχουν παραγραφεί ή όχι τα αδικήματα και αν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για να ασκηθούν ποινικές διώξεις, τόνισε μιλώντας σήμερα στο Ρ/Σ Παραπολιτικά σχετικά με το σκάνδαλο της Novartis, ο Αναπληρωτής  Υπουργός Ενέργειας, Σ. Φάμελλος.
Όπως είπε, «το ελληνικό πολιτικό σύστημα και η Βουλή έχουν εμπειρία, ώστε και αυτό το ζήτημα να επιλυθεί γρήγορα και χωρίς να δημιουργεί κανένα πολιτικό παράδοξο, είτε εντυπώσεων είτε καθυστερήσεων.
Η άποψή μας είναι μία: Καμία επιείκεια σε όσους έχουν καταχραστεί δημόσιο χρήμα ή εξουσία.
Η Novartis είναι ένα μείζον ηθικό, οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο, αναμφισβήτητα διεθνές, και πρέπει άμεσα να προχωρήσει η διαδικασία που προβλέπεται από το σύνταγμα και τους νόμους, γιατί αλλιώς κινδυνεύουμε να χρεώσουμε σε όλο το πολιτικό σύστημα την ευθύνη γι’ αυτή την ατιμία.
Πρέπει να ξεκαθαριστεί άμεσα αν υπάρχει εμπλοκή πολιτικών προσώπων, γιατί έτσι κι αλλιώς υπάρχει πολιτική ευθύνη, γιατί το σκάνδαλο υπάρχει, το πάρτι των δισεκατομμυρίων έχει γίνει και τα λεφτά αυτά χάθηκαν και από τους ασφαλισμένους και από την υγεία.
Το αν υπάρχει χρηματισμός πολιτικού προσώπου είναι το ερώτημα, διότι, κατά τα άλλα, είναι προφανέστατο ότι υπάρχουν υπερτιμολογήσεις, διαφθορά και πολύ έντονη διαπλοκή σε υψηλότατα επίπεδα».
Ο ίδιος ανέφερε ότι όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές θα τεθούν διλήμματα και επί της ηθικής και επί της ουσίας της άσκησης της πολιτικής και υπογράμμισε χαρακτηριστικά «δεν ήμασταν εμείς η κυβέρνηση που επέτρεψε να δίνονται με αέρα δάνεια 15 εκατ. ευρώ σε καναλάρχες.
Εκτός από άδικες και νεοφιλελεύθερες πολιτικές υπήρχε στις προηγούμενες κυβερνήσεις έντονη διαπλοκή.
Ποιοι επέτρεψαν την ανομία, τα παιχνίδια με νταβατζήδες όλων των ειδών - και χρησιμοποιώ τους δικούς τους όρους.
Είναι ξεκάθαρο ότι εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με το παλιό πολιτικό σύστημα. Εμείς δεν στήσαμε καμία σκευωρία, ούτε προφανώς ελέγχουμε το FBI.
Όμως είχαμε την προνοητικότητα εδώ και έναν χρόνο να ζητήσουμε προανακριτική και για τη Novartis και το ΚΕΕΛΠΝΟ».
Εξέφρασε δε την εκτίμησή του ότι η χθεσινή κίνηση του κ. Μητσοτάκη, κάποιοι λένε και αντικαταστατική, να διαγράψει τον κ. Αντώναρο έχει αποδείξει ότι το πρόβλημα είναι μέσα στη ΝΔ.
«Είναι ένα εσωτερικό θέμα της ΝΔ.
Η απόδειξη ότι δεν έχει στηθεί τίποτα από την κυβέρνηση είναι η συζήτηση που γίνεται σήμερα εσωτερικά στη ΝΔ», πρόσθεσε ο κ. Φάμελλος.
Ακόμη, σημείωσε ότι μια αλά καρτ στάση απέναντι στη δικαιοσύνη είναι προβληματική και προσβάλλει τη λειτουργία της και ξεκαθάρισε πως «εμείς δεν έχουμε καμία παρέμβαση στη δικαιοσύνη, έχουμε πολιτική τοποθέτηση και ποτέ δεν κρυφτήκαμε απέναντι στους δικαστές και απέναντι στο ΣΤΕ, γιατί είμαστε δημόσια πρόσωπα αυτής της κοινωνίας, ελεγχόμαστε και έχουμε κοινούς κανόνες, όπως η προστασία του πολιτεύματος και της δημοκρατικής λειτουργίας της πολιτείας.
Κρινόμαστε στη δημόσια σφαίρα και εμείς και οι δικαστικοί.
Δεν υπερασπιστήκαμε και δεν καταδικάσαμε εισαγγελέα ή το δικαστικό σύστημα. Δηλώνουμε έντονα και απόλυτα ότι πρέπει να διαλευκανθεί άμεσα το σκάνδαλο, διότι προσβάλλει το πολιτικό σύστημα και πάνω απ’ όλα έχει ήδη προσβάλει την υγεία και την οικονομία της χώρας μας.
Δεν είναι δυνατόν να μπαίνουν πεντάευρα στα νοσοκομεία για τους ανασφάλιστους και τους άπορους, την ίδια περίοδο που κάποιοι έπαιζαν δισεκατομμύρια εις βάρος αυτών των ανθρώπων και της υγείας τους.
Ξεπερνάει τα όρια της ανθρώπινης επιείκειας και λογικής.
Μας δημιουργεί σοβαρό πολιτικό και ηθικό θέμα αυτή η κατάσταση».
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ζήτημα της προστασίας μαρτύρων, σημείωσε ότι είναι στοιχείο της δικαστικής λειτουργίας όλων των εξελιγμένων χωρών και της Δ. Ευρώπης η προστασία μαρτύρων σε θέματα διαφθοράς.
Σύμφωνα με τον κ. Φάμελλο, «δεν είναι δυνατόν να κινδυνεύουν οι μάρτυρες, όταν ήδη εξαπολύονται απειλές στα κανάλια από τους φερόμενους ως εμπλεκόμενους. Είναι απαράδεκτη και αντίθετη σε κάθε έννοια ανθρωπίνων δικαιωμάτων η τοποθέτηση περί κουκουλοφόρων και η ορολογία που χρησιμοποιείται.
Όταν η ΝΔ ψήφισε τον νόμο που προβλέπει και επιτρέπει την προστασία μαρτύρων, το να χρησιμοποιεί τώρα τον όρο κουκουλοφόροι γιατί δεν τη συμφέρουν οι καταθέσεις, είναι απαράδεκτο και τυχοδιωκτικό.
Η ΝΔ ζητώντας να καταθέσουν οι μάρτυρες επωνύμως, μας λέει ότι έκανε λάθος που ψήφισε αυτό τον νόμο το 2014.
Αν είναι τόσο αναξιόπιστο ένα κόμμα δεν μπορεί να είναι ούτε αξιωματική αντιπολίτευση.
Εμείς θα ξεκαθαρίσουμε και αυτό το ζήτημα όπως και όλα τα δύσκολα προβλήματα, που τα κόμματα του δικομματισμού δημιούργησαν στη χώρα μας».
Ξεκαθάρισε ότι «μείζον πρόβλημα της χώρας δεν ήταν μόνο ο νεοφιλελευθερισμός, ήταν και η διαπλοκή και η διαφθορά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης