Τελευταία Νέα
Διεθνή

Powell: H Fed θα παραμείνει σε εγρήγορση για πιθανούς κινδύνους για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα

Powell: H Fed θα παραμείνει σε εγρήγορση για πιθανούς κινδύνους για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα
Η Fed θα συνεχίσει να παρακολουθεί προσεχτικά πιθανούς κινδύνους για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, δήλωσε ο νέος διοικητής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, Jerome Powell
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) θα συνεχίσει να παρακολουθεί προσεχτικά πιθανούς κινδύνους για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, δήλωσε σήμερα (13/2/2018) ο νέος διοικητής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, Jerome Powell, ενώ πρόσθεσε πως θα διατηρήσει τις «ουσιαστικές» βελτιώσεις στη δημοσιονομική ρύθμιση από την κρίση του 2007-09.
Μιλώντας στην επίσημη τελετή της ορκωμοσίας του, ο Powell δήλωσε ότι η Fed «θα διαφυλάξει τα βασικά οφέλη της δημοσιονομικής ρύθμισης, προσπαθώντας παράλληλα να διασφαλίσει ότι οι πολιτικές της είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικές».
«Θα παραμείνουμε σε εγρήγορση για τυχόν αναπτυσσόμενους κινδύνους για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα», πρόσθεσε.
«Ως πρόεδρος, θα κάνω το παν για να συνεχίσω την προσπάθειά μας για κάτι που όλοι αναζητούμε - μια οικονομία που να λειτουργεί για όλους τους Αμερικανούς», υπογράμμισε ο Powell.
«Η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει σημαντικά, για πρώτη φορά σε μια δεκαετία.
Βρισκόμαστε στη διαδικασία της σταδιακής ομαλοποίησης τόσο της πολιτικής επιτοκίων όσο και του ισολογισμού μας, με στόχο την επέκταση της ανάκαμψης και τη συνέχιση της επιδίωξης των στόχων μας», συνεχίζει ο Powell στις προετοιμασμένες του παρατηρήσεις.
Όσον αφορά στη νομισματική πολιτική, ο διοικητής της Fed τόνισε ότι συνεχίζει να υποστηρίζει την πλήρη ανάκαμψη των αγορών εργασίας και την επιστροφή στον στόχο για τον πληθωρισμό.
«Θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε τρόπους βελτίωσης της διαφάνειας τόσο στη νομισματική πολιτική όσο και στη ρυθμιστική διαδικασία», πρόσθεσε ο Powell.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης