Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Οι αρχές ασφαλείας αποτρέπουν τη χρήση κινητών συσκευών της Huawei

ΗΠΑ: Οι αρχές ασφαλείας αποτρέπουν τη χρήση κινητών συσκευών της Huawei
Η Huawei προσπαθεί να εισέλθει στην αμερικανική αγορά, πρώτα μέσω μιας συνεργασίας με την AT&T, η οποία τελικά δεν προχώρησε
Έξι επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ δεν θα συμβούλευαν τους Αμερικανούς να χρησιμοποιούν προϊόντα ή υπηρεσίες από την κινεζική κατασκευάστρια smartphone Huawei, όπως ανέφεραν την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018 στην Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας.
Οι έξι - συμπεριλαμβανομένων των επικεφαλής της CIA, του FBI, της NSA και του διευθυντή της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών - εξέφρασαν για πρώτη φορά τη δυσπιστία τους για τη Huawei και την κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιών ZTE, σε σχέση με τους δημόσιους υπαλλήλους και τις κρατικές υπηρεσίες.
Όταν τους ζητήθηκε κατά τη διάρκεια της ακρόασης και οι έξι ανέφεραν ότι δεν θα πρότειναν σε ιδιώτες να χρησιμοποιούν προϊόντα από τις κινεζικές εταιρείες.
"Είμαστε βαθύτατα προβληματισμένοι για τους κινδύνους να επιτρέψουμε σε οποιαδήποτε εταιρεία ή οντότητα που είναι άμεσα συνδεόμενη με ξένες κυβερνήσεις και δεν μοιράζεται τις αξίες μας για να κερδίσει θέση στα τηλεπικοινωνιακά μας δίκτυα", δήλωσε ο διευθυντής του FBI Chris Wray.
"Αυτό δίνει την δυνατότητα σε μία εταιρεία να ασκεί πίεση ή να ελέγχει την τηλεπικοινωνιακή υποδομή μας", δήλωσε ο Wray.
"Παρέχει την ικανότητα να τροποποιεί ή να υποκλέπτει κακόβουλες πληροφορίες και παρέχει την ικανότητα να διεξάγει κατασκοπεία".
Η Huawei προσπαθεί να εισέλθει στην αμερικανική αγορά, πρώτα μέσω μιας συνεργασίας με την AT&T, η οποία τελικά δεν προχώρησε.
Τον περασμένο μήνα, ο CEO της Huawei Richard Yu καταφέρθηκε εναντίον των Αμερικανών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, κατηγορώντας τις ότι στερούσαν από τους πελάτες τους τις επιλογές τους.
Σύμφωνα με αναφορές, οι νομοθέτες των ΗΠΑ προέτρεψαν την AT&T να αποχωρήσει από τη συμφωνία.
Κατά την συζήτηση, οι επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις αμερικανικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών, ως προς την αντίστασή τους στις κινεζικές εταιρείες
"Αυτή είναι μια πρόκληση που πιστεύω ότι θα αυξάνεται μόνο και δεν θα μειώνεται με την πάροδο του χρόνου για εμάς", δήλωσε ο Michael Rogers, διευθυντής της NSA.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης