Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Άμεση κατάργηση παράνομου περιεχομένου από τα social media όταν γίνεται καταγγελία

Κομισιόν: Άμεση κατάργηση παράνομου περιεχομένου από τα social media όταν γίνεται καταγγελία
Οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες θα πρέπει να καταργήσουν αναρτήσεις με περιεχόμενο που προωθεί την τρομοκρατία εντός μίας ώρας από τη στιγμή ύπαρξης καταγγελίας
Οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες θα πρέπει να καταργήσουν αναρτήσεις με περιεχόμενο που προωθεί την τρομοκρατία εντός μίας ώρας από τη στιγμή ύπαρξης καταγγελίας, αναφέρει έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Συγκεκριμένα, η Επιτροπή ζητά από «τις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης» να καταργούν πιο γρήγορα τις αναρτήσεις που περιέχουν παράνομο περιεχόμενο.
Η Κομισιόν επικεντρώνει την προσοχή της στο τρομοκρατικό υλικό, το οποίο οι εταιρείες θα πρέπει να αφαιρέσουν μέσα σε διάστημα μίας ώρας.
Εκπρόσωπος Τύπου της Επιτροπής δήλωσε ότι θα υπάρξει ανακοίνωση σχετικά με την αντιμετώπιση παράνομου περιεχομένου τις «επόμενες εβδομάδες».
Σύμφωνα με το έγγραφο, οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες θα πρέπει να λαμβάνουν «άμεσα αποφάσεις σχετικά με πιθανές ενέργειες σε σχέση με το παράνομο ηλεκτρονικό περιεχόμενο χωρίς να απαιτείται δικαστική απόφαση».
Ο Βρετανός Επίτροπος και αρμόδιος για την Ευρωπαϊκή Ένωση Ασφαλείας, Julian King, προώθησε τη νέα αυτή προσέγγιση μέσω εσωτερικών διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο της Επιτροπής, σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το Euractiv.
Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ενέτεινε τις πιέσεις στις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Λίγες ώρες πριν από το έγγραφο της Επιτροπής, η Βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών, Amber Rudd, ανακοίνωσε νέο λογισμικό που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση, το οποίο φέρεται να ανιχνεύει αυτόματα έως και το 94% των βίντεο που δημοσιεύονται ηλεκτρονικά από το Ισλαμικό Κράτος.
Το εργαλείο είναι εθελοντικό, αν και η κ. Rudd ανέφερε στο BBC ότι θα εξετάσει «τη νομοθετική δράση, αν χρειαστεί».
Η σύσταση της Επιτροπής υποδηλώνει ότι οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες μπορούν να απομακρύνουν το περιεχόμενο που αφορά την τρομοκρατία πιο γρήγορα μέσω της «μεγαλύτερης χρήσης της τεχνολογίας», συμπεριλαμβανομένων των «αυτοματοποιημένων μέσων για την ανίχνευση παράνομου περιεχομένου».
Το Youtube και το Facebook χρησιμοποιούν ήδη τεχνητή νοημοσύνη για την ανίχνευση παράνομου υλικού.
Τέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου της Επιτροπής αναφέρθηκε σε ένα άλλο έγγραφο που δημοσίευσε η Κομισιόν τον Ιανουάριο σχετικά με την πρόοδό για τη δημιουργία μιας Ένωσης Ασφάλειας.
«Η Επιτροπή παροτρύνει τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την πρόληψη, τον εντοπισμό και την εξάλειψη του διαδικτυακού υλικού τρομοκρατικού περιεχομένου το συντομότερο δυνατόν», ανέφερε το έγγραφο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης