Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Άλμα» 2,1% για τον χρυσό, σε υψηλό σχεδόν 3 εβδομάδων - Στα 1.358 δολ. ανά ουγγιά

«Άλμα» 2,1% για τον χρυσό, σε υψηλό σχεδόν 3 εβδομάδων - Στα 1.358 δολ. ανά ουγγιά
Με ισχυρά κέρδη 2,1% έκλεισε ο χρυσός, τερματίζοντας στο υψηλότερο επίπεδο σχεδόν των τελευταίων τριών εβδομάδων
Με ισχυρά κέρδη έκλεισε σήμερα (14/2/2018) ο χρυσός, τερματίζοντας στο υψηλότερο επίπεδο σχεδόν των τελευταίων τριών εβδομάδων, στον απόηχο των ισχυρότερων των αναμενόμενων στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, που έστρεψαν τους επενδυτές στα ασφαλή καταφύγια.
Ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ διαμορφώθηκε υψηλότερα των εκτιμήσεων τον Ιανουάριο του 2018, επιβεβαιώνοντας τους φόβους της αγοράς για την επίδραση που θα έχει το μέγεθος στη διαμόρφωση της πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή (CPI) αυξήθηκε κατά 0,5% τον Ιανουάριο, ενώ η αγορά ανέμενε να διαμορφωθεί στο +0,3%.
Οι διεθνείς αγορές ανέμεναν με ενδιαφέρον τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, καθώς θα μπορούσαν να μετριάσουν ή να εντείνουν τους φόβους για ταχύτερες αυξήσεις των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει πιθανές νέες αναταράξεις στις παγκόσμιες αγορές.
Ώθηση στον χρυσό προσέφερε η νέα αποδυνάμωση του δολαρίου, που δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα κέρδη του μετά την ανάκαμψη των αμερικανικών μετοχών από την πτώση που κατέγραφαν στο άνοιγμα.
Έτσι, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Απριλίου έκλεισε με ισχυρά κέρδη 2,1% ή 27,60 δολ., στα 1.358 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,6% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα να διαμορφώνεται στο 1,243 δολ.
Παράλληλα, το δολάριο υποχωρούσε κατά 0,8%, έναντι του γιεν, στα 107 γιεν.
Σημειώνεται ότι το αποδυναμωμένο δολάριο τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθίσταται φθηνότερη η αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Η ανάκαμψη του χρυσού έρχεται μετά από μία δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα απωλειών, ωστόσο οι αναλυτές εκτιμούν ότι η άνοδος θα είναι περιορισμένη, καθώς τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ αναμένεται να ενισχύσουν τις προσδοκίες για ταχύτερο ρυθμό αύξησης επιτοκίων από τη Fed.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης