Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ερωτηματικά για την υποψηφιότητα de Guindos στην ΕΚΤ εκφράζει το Ευρωκοινοβούλιο

Ερωτηματικά για την υποψηφιότητα de Guindos στην ΕΚΤ εκφράζει το Ευρωκοινοβούλιο
Πιο κατάλληλος για την αντιπροεδρία της ΕΚΤ, ο Philip Lane, επικεφαλής της Τράπεζας της Ιρλανδίας, υποστηρίζουν ευρωβουλευτές
Αρκετά ερωτηματικά έχουν θέσει οι ευρωβουλευτές για την υποψηφιότητα του Ισπανού υπουργού Οικονομικών, Luis de Guindos για την αντιπροεδρία της ΕΚΤ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, αρκετοί ευρωβουλευτές υποστήριξαν ότι ο νυν επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιρλανδίας, Philip Lane είναι καλύτερος υποψήφιος.
Η παραπάνω άποψη εκφράστηκε σε συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου, όπως τόνισε ο Roberto Gualtieri, επικεφαλής της εν λόγω επιτροπής.
«Ορισμένοι εξέφρασαν επιφυλάξεις για την υποψηφιότητα de Guindos», τόνισε ο Gualtieri.
Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν έχει τη δυνατότητα να θέσει επίσημο βέτο για τις υποψηφιότητες της συγκεκριμένης θέσης, όμως, αντικατοπτρίζει τις ανησυχίες ορισμένων χωρών αναφορικά με το εάν μπορεί ένας «υψηλού προφίλ» πολιτικός μπορεί να γίνει αντιπρόεδρος της ΕΚΤ.
Ο de Guindos θεωρείται ο επικρατέστερος να αντικαταστήσει τον Vitor Constancio, ενώ αυτή τη στιγμή η Ισπανία δεν έχει κάποια θέση στη διοίκηση της ΕΚΤ.
Υπενθυμίζεται ότι το Eurogroup της Δευτέρας 19/2 θα καταθέσει τις δικές του προτάσεις, ενώ οι υποψηφιότητες θα αποφασιστούν επισήμως στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τον Μάρτιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης