Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gentiloni (Ιταλία): Δεν υπάρχει κίνδυνος αντι-ευρωπαϊκής κυβέρνησης μετά τις εκλογές της 4/3

Gentiloni (Ιταλία): Δεν υπάρχει κίνδυνος αντι-ευρωπαϊκής κυβέρνησης μετά τις εκλογές της 4/3
Η Ιταλία θα έχει μια σταθερή κυβέρνηση μετά τις εκλογές, δήλωσε ο ιταλός πρωθυπουργός, Paolo Gentiloni
Την εκτίμηση ότι μια σταθερή κυβέρνηση μπορεί να προκύψει από τις εκλογές της 4ης Μαρτίου 2018 στην Ιταλία, εξέφρασε σήμερα (16/2/2018) ο ιταλός πρωθυπουργός, Paolo Gentiloni, παρά το γεγονός ότι οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν πιθανό ένα αδιέξοδο.
Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τη γερμανίδα καγκελάριο, Angela Merkel, στο Βερολίνο, ο Gentiloni, του οποίου το Δημοκρατικό Κόμμα (PD) βγαίνει τρίτο στις δημοσκοπήσεις, δήλωσε:
«Η Ιταλία θα έχει μια κυβέρνηση, θα έχει μια σταθερή κυβέρνηση.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει κίνδυνος να υπάρξει κυβέρνηση κυριαρχούμενη από λαϊκίστικες και αντιευρωπαϊκές θέσεις», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, κανένα κόμμα ή συνασπισμός δεν έχει επαρκή υποστήριξη για την οικοδόμηση μιας σαφούς κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, αλλά μια συμμαχία μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού Silvio Berlusconi και δύο αντι-ευρωπαϊκών ακροδεξιών κομμάτων δείχνει ότι έχει τις καλύτερες πιθανότητες.
«Νομίζω ότι το μόνο πιθανό προπύργιο μιας σταθερής και φιλοευρωπαϊκής κυβέρνησης είναι ένας κεντροαριστερός συνασπισμός υπό την ηγεσία του PD», πρόσθεσε ο Gentiloni.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης