Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Ο νέος αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, De Guindos, δεν θα αλλάξει τη νομισματική πολιτική

CNBC: Ο νέος αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, De Guindos, δεν θα αλλάξει τη νομισματική πολιτική
Μπορεί ο Luis de Guindos να είναι ένα βήμα πριν την αντιπροεδρία της ΕΚΤ, ωστόσο δεν αναμένεται μια ξαφνική hawkish αλλαγή στην κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής 
Μπορεί ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, Luis de Guindos να έχει μπει στην τελική ευθεία για να αναλάβει την αντιπροεδρία της ΕΚΤ, ωστόσο δεν αναμένεται να υπάρξει άμεσα αλλαγή στην νομισματική πολιτική της ευρωτράπεζας.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του CNBC, η κομματική φύση του λόγου του Ισπανού υπουργού Οικονομικών είναι αντίθετη με τον μη-πολιτικό χαρακτήρα της ΕΚΤ και αυτό δημιουργεί ανησυχίες μεταξύ ορισμένων ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων και στις Βρυξέλλες.
H καριέρα του στον ιδιωτικό τομέα έληξε ως επικεφαλής των επιχειρήσεων της Lehman Brothers σε Ισπανία και Πορτογαλία μέχρι τη χρεοκοπία της τράπεζας το 2008.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, αν και οι απόψεις του de Guindos για τη νομισματική πολιτική και χαλάρωση, κυρίως, είναι ίσως λιγότερο τεκμηριωμένες από του Ιρλανδού κεντρικού τραπεζίτη Philip Lane (απέσυρε τελικά την υποψηφιότητα του για την αντιπροεδρία της ΕΚΤ), ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι τόσο το QE όσο και τα χαμηλά επιτόκια έχουν συμβάλλουν αναμφίβολα συμβάλει στην προώθηση της ανάπτυξης της Ευρώπης.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο πληθωρισμός θα αυξηθεί κοντά στο 2% στο εγγύς μέλλον και επέμεινε ότι οι θετικοί οικονομικοί δείκτες θα πρέπει να ενθαρρύνουν την ολοκλήρωση της Ευρώπης, μια διαδικασία την οποία πρέπει να υπερασπιστεί η ηγεσία της ΕΚΤ.
Πάντως, σύμφωνα με το CNBC, δεν αναμένεται ότι ο De Guindos θα παρεκκλίνει υπερβολικά από την προσέγγιση του Mario Draghi.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης