Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Υποχώρησε ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW τον Φεβρουάριο 2018, στις 17,8 μονάδες

Γερμανία: Υποχώρησε ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW τον Φεβρουάριο 2018, στις 17,8 μονάδες
Παρά την πτώση που σημείωσε ο δείκτης οικονομικού κλίματος της Γερμανίας, τα αποτελέσματα αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις της αγοράς
Πτώση σημείωσε ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW στην Γερμανία τον Φεβρουάριο του 2018, λόγω της πρόσφατης πτώσης στις παγκόσμιες αγορές, καθώς και των ενδείξεων για ασθενέσθερη οικονομική δραστηριότητα κατά τους επόμενους μήνες.
Ειδικότερα, το think tank της ZEW ανέφερε ότι ο δείκτης οικονομικών προσδοκιών υποχώρησε σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2018, στις 17,8 μονάδες, με τα αποτελέσματα να αποδεικύνονται καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις της αγοράς, όπου αναμενόταν περαιτέρω πτώση του δείκτη, στις 16,5 μονάδες.
Ωστόσο, ο δείκτης που αφορά τις τρέχουσες συνθήκες της γερμανικής οικονομίας, υποχώρησε από τα ιστορικά υψηλά στα οποία βρέθηκε τον Ιανουάριο του 2018, και συγκεκριμένα στις 92,3 μονάδες έναντι μέσων εκτιμήσεων στις 93,9 μονάδες.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι ανησυχίες αναφορικά με τη μεταβλητότητα των αγορών αντισταθμίζει την αισιοδοξία αναφορικά με τις προοπτικές της γερμανικής οικονομίας, η οποία παραμένει σε υγιή επίπεδα.
Παράλληλα, ο σχηματισμός κυβέρνησης στη Γερμανία θα παρέχει στήριξη στα νοικοκυριά προκειμένου να αυξήσουν τις δαπάνες του το ερχόμενο διάστημα, σε συνδιασμό μάλιστα και την άνοδο των μισθών στη χώρα.
Σημειώνεται ότι ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος Ifo που αφορά τη Γερμανία για τον Φεβρουάριο του 2018 αναμένεται να δημοσιευθεί την ερχόμενη Πέμπτη (22/2).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης