Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Οι αυξημένες αποδόσεις στα ομολόγα «σκότωσαν» το ράλι της Wall Street - Τι εκτιμούν BofA και UBS

Οι αυξημένες αποδόσεις στα ομολόγα «σκότωσαν» το ράλι της Wall Street - Τι εκτιμούν BofA και UBS
Πολλοί επενδυτές θεωρούν ότι τα σχόλια της Fed για τον πληθωρισμό είναι dovish
Οι αμερικανικές μετοχές και τα αμερικανικά ομόλογα έδωσαν μάχη για την ερμηνεία των πρακτικών της Fed που ανακοινώθηκαν χθες (21/2/2018) και όπως φαίνεται τα ομόλογα νίκησαν.
Σύμφωνα με το CNBC, οι αποδόσεις των ομολόγων ενισχύθηκαν σε υψηλά ημέρας, με την απόδοση του 10ετούς να πετυχαίνει ένα νέο 4ετές υψηλό, καθώς οι traders επικεντρώθηκαν στα σχόλια της Fed ότι αναμένει περαιτέρω σύσφιξη της πολιτικής ή περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων.
Αλλά ενώ οι μετοχές αρχικά -μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών- ενισχύθηκαν με αποτέλεσμα ο Dow Jones να καταγράφει κέρδη 300 μονάδων, στα ομόλογο σημειωνόταν sell off.
Στη συνέχεια η Dow Jones έκανε στροφή 180 μοιρών, χάνοντας όλα τα κέρδη του και κλείνοντας με απώλειες 166 μονάδων στις 24.797 μονάδες.
«Πιστεύω ότι αρχικά οι επενδυτές εκμεταλλεύθηκαν όλα τα dovish σχόλια και μετά είπαν ''περίμενε μια στιγμή''» είπε ο Art Cashin της UBS και πρόσθεσε «πιστεύω ότι απλώς είναι μια επανεξέταση και πλέον αυτοτροφοδοτείται».
Σύμφωνα με τη Fed υπάρχουν ανοδικοί κίνδυνοι για την ανάπτυξη λόγω των φορολογικών περικοπών και κάποιοι από τους αξιωματούχους αύξηση τις προβλέψεις τους για την ανάπτυξη με τη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου.
«Πιστεύω ότι αυτό που μαλάκωσε την αγορά είναι ότι τα επιτόκια αυξάνονται για τον σωστό λόγο διότι δηλ. η οικονομική ανάπτυξη είναι καλύτερη όχι επειδή ο πληθωρισμός κινείται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, τουλάχιστον σύμφωνα με τη Fed» επεσήμανε ο Michael Arone της State Street Global Advisors.
Σύμφωνα με τον ίδιο «αυτό είναι το καλύτερο περιβάλλον για τις μετοχές.
Ο λόγος που τα επιτόκια αυξάνονται είναι διότι η οικονομία κινείται καλύτερα».
Επισημαίνεται ότι οι αποδόσεις των ομολόγων αρχικά είχαν κολλήσει αλλά στη συνέχει αυξήθηκαν με το 10ετές στο 2,95% και το 30ετές στο 3,22%.
Στον αντίποδα, το 2ετές, που είναι πιο ευαίσθητο όσον αφορά τη Fed, υποχώρησε ελαφρά στο 2,25%.
«Πιστεύω ότι αυτό δείχνει πως υπάρχει ακόμα συζήτηση σχετικά με τον πληθωρισμό…
Δεν φαίνεται να ανησυχεί κάποιος σε αυτό σημείο για μια απότομη άνοδο του πληθωρισμού» είπε ο Michelle Meyer της Bank of America Merrill Lynch.
Ο ίδιος αναμένει τρεις αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed για το 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης