Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Οι Γερμανοί θέλουν να κάνουν την Ελλάδα Silicon Valley

Οι Γερμανοί θέλουν να κάνουν την Ελλάδα Silicon Valley
Η αποκάλυψη για τα σχέδια των Γερμανών έγινε από τον Εμμανουήλ  Νέτο, γενικό διευθυντή της εταιρείας Pylones Hellas
Η Ελλάδα της κρίσης μπορεί να γίνει Silicon Valley της Ευρώπης.
Γερμανικές επιχειρήσεις έχουν στα «σκαριά» επιχειρηματικές συνεργασίες με ελληνικά  πανεπιστήμια και με τη συμμετοχή εγχώριων επιχειρήσεων στον τομέα της πληροφορικής.
Στο clusters συμμετέχει και το υπουργείο Εργασίας της Γερμανίας, το οποίο προσπαθεί να αντιμετωπίσει την έλλειψη μηχανικών στον τομέα της πληροφορικής ενώ οι γερμανικές επιχειρήσεις για να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες ανάγκες αναζητούν συνεργασίες στην Ελλάδα.
Η επιλογή έγινε καθώς παρουσιάζει εξειδικευμένο προσωπικό και οι απόφοιτοι από τα Πανεπιστήμια γνωρίζουν άπταιστα την αγγλική γλώσσα και διαθέτουν και άλλες δεξιότητες.
Επίσης το μισθολογικό κόστος είναι φθηνότερο σε σχέση με τη Γερμανία και είναι προτιμότερο ένας απόφοιτος μηχανικός από το Μετσόβιο Πολυτεχνείο να παραμείνει στην Ελλάδα και να εργάζεται για μια επιχείρηση στη Γερμανία.
Η αποκάλυψη για τα σχέδια των Γερμανών έγινε από τον Εμμανουήλ  Νέτο, γενικό διευθυντή της εταιρείας Pylones Hellas που δραστηριοποιείται στον τομέα της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια.
Ο κ. Νέτος σε συνάντηση με δημοσιογράφους είπε ότι θα έχει συμμετοχή και η δική του εταιρεία στο clusters  και περιέγραψε τις υψηλές ανάγκες της αγοράς για μηχανικούς στον τομέα της πληροφορικής προσδιορίζοντας μάλιστα ότι οι μηνιαίες μικτές αποδοχές διαμορφώνοντα πλέον σε 2500 ευρώ, όταν υπάρχει επαγγελματική εμπειρία τουλάχιστον 6 με 7 χρόνια.
Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Pylones Hellas βλέπει σημαντικές ευκαιρίες στην ελληνική αλλά και στη διεθνή αγορά και προσδοκά στον διπλασιασμό του τζίρου την επόμενη τριετία.
Να σημειωθεί ότι ο τζίρος ανήλθε σε 6,88 εκατ. ευρώ το 2017 έναντι 6,07 εκατ. ευρώ το 2016 και 4,86 εκατ. ευρώ το 2015.
Πρόκειται για μια μικρομεσαία εταιρεία η οποία βρίσκεται ανάμεσα στους δέκα σημαντικότερουςsystem integrators της ελληνικής αγοράς ψηφιακών τεχνολογιών.
Η εταιρία προσφέρει τεχνολογική υποστήριξη σε τομείς όπως η ασφάλεια (από τα δίκτυα wifi έως το web baniking), το storage, τα business critical συστήματα, τα data centers και το cloud.
Διατηρεί επίσης πολυετείς στρατηγικές συνεργασίες με διεθνείς εταιρίες όπως οι F5 Networks, HPE, IBM και Microsoft.  
Ο γενικός διευθυντής της εταιρίας κ. Μανώλη Νέτο, τόνισε ότι οι υπηρεσίες της στρέφονται σε μεγάλους εταιρικούς πελάτες, κυρίως στον τομέα της ασφάλειας αλλά και της πιστότητας.
Πρόκειται για τους μεγάλους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους στην Ελλάδα (ΟΤΕ, Wind, Cyta σε Ελλάδα και Κύπρο), τις συστημικές τράπεζες σε Ελλάδα και Κύπρο που αξιοποιούν τις λύσεις της F5 Networks, η οποία αποτελεί μία από τις βασικές αντιπροσωπείες της Pylones Hellas.
Ακόμη, πάνω από 40 ξενοδοχεία χρησιμοποιούν συνολικά περισσότερα από 6.500 wireless access points της HPE-Αruba, ενώ σημαντικός αριθμός βιομηχανιών, καθώς και ναυτιλιακών και κατασκευαστικών εταιρειών αξιοποιούν εγκατεστημένες λύσεις από την Pylones με χρήση τεχνολογιών από τις HPE, Microsoft, IBM, Cisco, Forcepoint, Checkpoint, PaloAlto.  
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Αλέξανδρος  Διογένους είπε ότι ο στόχος της εταιρείας είναι να συνεχίσει την ανοδική της πορεία και να αποτελεί τον σταθερό και αξιόπιστο τεχνολογικό συνεργάτη των πελατών της για λύσεις ασφάλειας και βελτιστοποίησης των λειτουργιών και υποδομών τους.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης