Τελευταία Νέα
Διεθνή

AFP: Πάνω από 22 οι νεκροί από την επίθεση τζιχαντιστών στο προεδρικό μέγαρο στη Σομαλία

AFP: Πάνω από 22 οι νεκροί από την επίθεση τζιχαντιστών στο προεδρικό μέγαρο στη Σομαλία
Πριν από την έφοδο στο προεδρικό μέγαρο ανατινάκτηκαν δύο αυτοκίνητα παγιδευμένα με εκρηκτικές ύλες 
Τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 20 τραυματίστηκαν από την επίθεση της τζιχαντιστικής οργάνωσης al Shabaab στην πρωτεύουσα της Σομαλίας Μογκαντίσου.
Στόχος της επίθεσης ήταν το προεδρικό μέγαρο κι ένα ξενοδοχείο, καθώς οι τζιχαντιστές προσπάθησαν να εισβάλουν στο προεδρικό μέγαρο, αλλά απωθήθηκαν, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στα σομαλικά σώματα ασφαλείας.
Όπως αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο (AFP) το έναυσμα για την έφοδο έδωσε η ανατίναξη με διαφορά μερικών λεπτών περί τις 18:30 (17:30 ώρα Ελλάδας) δύο αυτοκινήτων παγιδευμένων με εκρηκτικές ύλες, σε μια περιοχή όπου βρίσκονται το προεδρικό μέγαρο -που αποτελεί ταυτόχρονα την έδρα της κυβέρνησης- ξενοδοχεία όπου διαμένουν πολλοί αλλοδαποί, καθώς και το αρχηγείο της υπηρεσίας πληροφοριών. Ακολούθησαν σφοδρές ανταλλαγές πυρών ανάμεσα στους ισλαμιστές μαχητές και στελέχη των σωμάτων ασφαλείας.
«Επιβεβαιώσαμε ότι τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις επιθέσεις, ανάμεσά τους τρεις άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας της Σομαλίας (...). Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους οι οποίοι σκοτώθηκαν ήταν πολίτες", δήλωσε αξιωματικός των σομαλικών σωμάτων ασφαλείας.
«Το πρώτο αυτοκίνητο-βόμβα, το οποίο οδηγούσε ένας καμικάζι, ανατινάχθηκε κοντά σε σημείο ελέγχου, σε μικρή απόσταση από τη "Βίλα Σομαλία", την έδρα της κυβέρνησης, κι ακολούθησαν σφοδρά πυρά. Το δεύτερο αυτοκίνητο-βόμβα "πυροδοτήθηκε κοντά σε ένα ξενοδοχείο που άνοιξε πρόσφατα» τόνισε η ίδια πηγή. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης