Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker προς Αλβανία: Προϋπόθεση για την είσοδο στην ΕΕ, να λύσετε τα εδαφικά με τους γείτονες σας

tags :
Juncker προς Αλβανία: Προϋπόθεση για την είσοδο στην ΕΕ, να λύσετε τα εδαφικά με τους γείτονες σας
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας εξέφρασε την αισιοδοξία του για νέα συμφωνία με την Ελλάδα για την ΑΟΖ
Μήνυμα στην Αλβανία ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να εισέλθει στην ΕΕ είναι να λύσει τα εδαφικά με τους γείτονες της έστειλε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean Claude Juncker κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Edi Rama.
«Πρέπει να αξιοποιήσουμε την υπόθεση της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας ως υποψήφιας χώρας για να επιτρέψουμε στις χώρες της περιοχής να συμφωνήσουν για την επίλυση των προβλημάτων, των εδαφικών διεκδικήσεων, τα οποία δεν έχουν μετατραπεί ακόμα σε διένεξη» ανέφερε ο κ.Juncker, ο οποίος επεσήμανε ότι τα προβλήματα πρέπει να λυθούν πριν φθάσει η στιγμή της ένταξης των χωρών στην ΕΕ.
Επιπλέον, ο Juncker τόνισε ότι η Κομισιόν ενθαρρύνει την Αλβανία να τερματίσει τις εδαφικές διενέξεις με όλους τους γείτονές της και αυτό θα αποτελέσει ένδειξη της δέσμευσης της Αλβανίας για γίνει μέλος της ΕΕ.
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Edi Rama εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι ο Αλβανός Πρόεδρος της Δημοκρατία , θα επικυρώσει την εντολή για να δοθεί πληρεξούσιο στην επιτροπή Αλβανών εμπειρογνωμόνων που θα συμμετάσχουν στις διαπραγματεύσεις με την ελληνική πλευρά για την νέα συμφωνία όσον αφορά την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) στο Ιόνιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης