Τελευταία Νέα
Διεθνή

De Guindos (Ισπανός ΥΠΟΙΚ): Η Ευρωζώνη θα μπορούσε να επωφεληθεί από μια επιτάχυνση στη μείωση των NPLs

De Guindos (Ισπανός ΥΠΟΙΚ): Η Ευρωζώνη θα μπορούσε να επωφεληθεί από μια επιτάχυνση στη μείωση των NPLs
Την εκτίμηση ότι η Ευρωζώνη θα μπορούσε να επωφεληθεί από μια επιτάχυνση στη μείωση των NPLs, εξέφρασε ο Luis de Guindos
Την εκτίμηση ότι η Ευρωζώνη θα μπορούσε να επωφεληθεί από μια επιτάχυνση στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs), εξέφρασε σήμερα (26/2/2018) ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, Luis de Guindos.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Reuters», η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) εργάζεται επί του παρόντος σε ένα προσχέδιο νέων μέτρων που θα στοχεύουν στα επισφαλή δάνεια στους ισολογισμούς των τραπεζών, ωστόσο αναμένεται να βελτιώσει την πρότασή της, μετά την οξεία κριτική που δέχτηκε από νομοθέτες και τραπεζίτες.
Υπενθυμίζεται ότι ο De Guindos εκλέχθηκε από το Eurogroup της περασμένης εβδομάδας να αντικαταστήσει τον Πορτογάλο Vitor Constancio στη θέση του αντιπροέδρου της ΕΚΤ, τον Ιούνιο του 2018.
Ο De Guindos δήλωσε ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι μακροπρόθεσμα η Ευρωζώνη θα μπορούσε να επωφεληθεί από τον καλύτερο συντονισμό των δημοσιονομικών πολιτικών.
O De Guindos πρόσθεσε ακόμη ότι το ύψος του δημόσιου χρέους στην ευρωζώνη πρέπει να μειωθεί.
Ο ισπανός υπουργός Οικονομικών υποστήριξε την ανεξαρτησία της ΕΚΤ, ενώ υπογράμμισε την επιτυχία της κεντρικής τράπεζας στην προσπάθειά της να πετύχει σταθερότητα στις τιμές.
«Κανείς δεν αμφιβάλλει για την σταθερότητα των τιμών στην Ευρωζώνη», δήλωσε ο De Guindos, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό θα συγκλίνουν με τον στόχο της ΕΚΤ στο επόμενο τρίμηνο.
Ο ίδιος τόνισε ότι η ΕΚΤ προφύλαξε την ακεραιότητα της Ευρωζώνης.
Παράλληλα, ο ισπανός υπουργός επεσήμανε πως η ΕΚΤ και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) βρίσκονται σε διαφορετική φάση του κύκλου, τονίζοντας ότι η ΕΚΤ δεν «χασομερά» στην απάντησή της στη νομισματική πολιτική.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η πολιτική της ΕΚΤ θα συγκλίνει με εκείνη της Fed με την πάροδο του χρόνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης