Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολλαπλές επιθέσεις ενόπλων στην πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο – Χτυπήθηκε η Γαλλική πρεσβεία

Πολλαπλές επιθέσεις ενόπλων στην πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο – Χτυπήθηκε η Γαλλική πρεσβεία
Ένοπλοι επιτέθηκαν σε αρκετούς στόχους στην πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018
Ένοπλοι επιτέθηκαν σε αρκετούς στόχους στην πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018, συμπεριλαμβανομένης της έδρας του στρατού και της γαλλικής πρεσβείας, σε μια συντονισμένη επίθεση που ο πρέσβης της Γαλλίας στην χώρα της Δυτικής Αφρικής χαρακτήρισε ως τρομοκρατική επίθεση.
Ήταν η τρίτη μεγάλη επίθεση στην Ουαγκαντούγκου μέσα σε λίγα μόλις χρόνια.
Δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθύνης, αλλά οι προηγούμενες επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν από συμμάχους της Αλ Κάιντα σε αντίποινα για τη συμμετοχή της Μπουρκίνα Φάσο στοναγώνα κατά των ισλαμιστών μαχητών.
Η κυβέρνηση της Μπουρκίνα Φάσο με δήλωσή της είπε ότι τέσσερις ένοπλοι "εξουδετερώθηκαν" στη γαλλική πρεσβεία, προσθέτοντας ότι οι επιχειρήσεις συνεχίζονταν ενώ δεν υπάρχουν άμεσες πληροφορίες για θύματα.
Ο υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι τρεις ένοπλοι είναι νεκροί από την επίθεση στο αρχηγείο στρατού.
Μάρτυρες δήλωσαν ότι μασκοφόροι ένοπλοι επιτέθηκαν στο αρχηγείο του στρατού στο κέντρο της πόλης στις 10 π.μ. τοπική ώρα.
Ο πρεσβευτής της Γαλλίας στη Μπουρκίνα Φάσο Xavier Lapeyre de Cabanes επιβεβαίωσε στο Reuters ότι η έδρα της πρεσβείας, περίπου δύο χιλιόμετρα από το αρχηγείο στρατού, δέχθηκε επίθεση αλλά δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες.
Η πρεσβεία αρχικά δήλωσε στη σελίδα της στο Facebook ότι έχει ξεκινήσει μια επίθεση στην πρεσβεία καθώς και το γαλλικό πολιτιστικό ινστιτούτο του Ουαγκαντούγκου.
Εντούτοις, τροποποίησε αργότερα το μήνυμα, δηλώνοντας ότι δεν ήταν σαφές σε αυτό το στάδιο ποιες τοποθεσίες είχαν στοχοποιηθεί.
Η πρεσβεία και το πολιτιστικό ινστιτούτο της Γαλλίας στην Ουαγκαντούγκου δεν είναι πλέον σε κίνδυνο, δήλωσε ένας βοηθός του υπουργού Εξωτερικών της Γαλλίας Jean-Yves le Drian.
Η αστυνομία έλαβε θέσεις κοντά στο γραφείο του πρωθυπουργού όπου αναφέρθηκαν πυροβολισμοί.
Ο γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron ενημερώθηκε για τα γεγονότα στην Ουαγκαντούγκου, όπως δήλωσε το γραφείο του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης