Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η Sabah αποκαλύπτει τι κρύβεται πίσω από τη σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών

Η Sabah αποκαλύπτει τι κρύβεται πίσω από τη σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών
Οι πληροφορίες της τουρκικής εφημερίδας έχουν ιδιαίτερα αξία, καθώς έχει πρόσβαση στην πλευρά Erdogan
Μια διαφορετική προσέγγιση όσον αγορά τη σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών και την κράτηση τους στις φυλακές Αδριανούπολης δίνει η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Sabah, πληροφορίες της οποίας αναδημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Rheinische Post.
Όπως προκύπτει, ο πραγματικός λόγος της σύλληψης δεν είναι ούτε ενδεχόμενη κατασκοπεία αλλά ούτε και σκέψεις για ανταλλαγή με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς οι οποίοι παραμένουν στην Ελλάδα.
Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα πίσω από το συμβάν δεν κρύβεται η ενδεχόμενη κατασκοπεία αλλά το γεγονός ότι οι Έλληνες συνοριοφύλακες σταματούν παράνομους μετανάστες προσερχόμενους από την Τουρκία ή σε κάποιες περιπτώσεις τους προωθούν πίσω, τακτική που θεωρείται παράνομη σύμφωνα με το ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο.
«Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως η Human Rights Watch και η Pro Asyl εδώ και καιρό δημοσιεύουν περιστατικά παράνομων, εν μέρει και φονικών ενεργειών push back της ελληνική ακτοφυλακής» γράφει η τουρκική εφημερίδα.
«Το τελευταίο διάστημα τα τουρκικά ΜΜΕ έχουν γράψει για πολλές περιπτώσεις τέτοιων απωθήσεων από Έλληνες στρατιωτικούς στα κοινά σύνορα.
Η Άγκυρα είναι πολύ εξοργισμένη για όλα αυτά» αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα.
Μάλιστα, η γερμανική εφημερίδα αναδημοσιεύει πληροφορίες της Sabah για ένα συμβάν την τελευταία εβδομάδα με 29 πρόσφυγες, κυρίως αραβικής καταγωγής, που σώθηκαν μέσα σε συνθήκες πολικών θερμοκρασιών από τουρκικές μονάδες ασφαλείας σε νησίδα του Έβρου.
Οι πρόσφυγες διηγήθηκαν στον αρθρογράφο της τουρκικής εφημερίδας ότι μετά την παράνομη διέλευση των συνόρων συνελήφθησαν από την ελληνική αστυνομία και στη συνέχεια μασκοφορεμένοι άνδρες τους ανάγκασαν να γυρίσουν πίσω και κολυμπώντας κατέληξαν σε νησίδα του Έβρου.
Ένας εκ των προσφύγων ανέφερε ότι οι Έλληνες τους χτύπησαν, τους πήραν τα κινητά και τους άφησαν νηστικούς, οι άλλοι τρεις δεν κατάφεραν να φτάσουν στη νησίδα και «εξαφανίστηκαν».
Σύμφωνα με τη Sabah πέρυσι η Ελλάδα απώθησε παράνομα πίσω στην Τουρκία γύρω στους 4.000 παράτυπους πρόσφυγες.

Παρακάτω είναι το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Rheinische Post που αναδημοσιεύει τις πληροφορίες της τουρκικής Sabah


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης