Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα 35 μεταλλεύματα που είναι απόλυτα απαραίτητα για την ασφάλεια των ΗΠΑ

Τα 35 μεταλλεύματα που είναι απόλυτα απαραίτητα για την ασφάλεια των ΗΠΑ
Μεταλλεύματα που χρησιμοποιούνται από τις κορυφαίες βιομηχανίες και τα περισσότερα είναι εισαγόμενα
Τι κοινό έχουν τα κοβάλτιο, ουράνιο, ήλιο, τιτάνιο και ο φθορίτης;
Όπως αναφέρει ο Jeff Desjardins της Visual Capitalist συγκαταλέγονται μεταξύ των μεταλλευμάτων τα οποία θεωρούνται απόλυτα απαραίτητη τόσο για την ασφάλεια των ΗΠΑ αλλά και για την οικονομία τους.
Η αμερικανική κυβέρνηση έχει καταρτίσει μία λίστα με 35 μεταλλεύματα – το έπραξε στις 16 Φεβρουαρίου 2018 – την οποία έχουν συντάξει τα υπουργεία Εσωτερικών και Άμυνας.
Ως «απόλυτα απαραίτητο» χαρακτηρίζεται, από τις ΗΠΑ, ένα μέταλλο του οποίου η έλλειψη μπορεί να προκαλέσει αναταραχή στην οικονομία και να καταστήσει ευάλωτη τη χώρα σε θέματα ασφάλειας.



Στην κατάταξη περιλαμβάνονται μεταλλεύματα τα οποία είναι σημαντικά για αμυντικούς, οικονομικούς και βιομηχανικούς σκοπούς και δεν παράγονται σε μεγάλες ποσότητες στο εσωτερικό των ΗΠΑ



Ταυτόχρονα οι ΗΠΑ φαίνεται ότι ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν και το πιο ακραίο σενάριο, όπως για παράδειγμα τι μπορεί να σημάνει η έλλειψη ουρανίου για την πυρηνική βιομηχανία των ΗΠΑ ή εάν οι αυτοκινητοβιομηχανίες της χώρας δεν έχουν πρόσβαση σε επαρκείς ποσότητες αλουμινίου, χάλυβα και μετάλλων τα οποία χρησιμοποιούνται στις μπαταρίες.
Το ανησυχητικό είναι ότι εκ των 35 μεταλλευμάτων τα 31 είναι εισαγόμενα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης