Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Έρχεται «κραχ» 30% έως 40% στις αγορές μετοχών εντός των προσεχών ετών

JP Morgan: Έρχεται «κραχ» 30% έως 40% στις αγορές μετοχών εντός των προσεχών ετών
«Προμήνυμα» μεγαλύτερης πτώσης η «βουτιά» των αγορών τον Φεβρουάριο του 2018
Ιδιαίτερα δυσοίωνες εκτιμήσεις για την πορεία των διεθνών αγορών εντός των επόμενων ετών έχει ο Daniel Pinto, επικεφαλής της επενδυτικής μονάδας της JP Morgan, καθώς δεν διστάζει να υποστηρίξει ότι η διόρθωση που καταγράφηκε τον Φεβρουάριο του 2018 ήταν «παιχνιδάκι» σε σύγκριση με αυτήν που θα ακολουθήσει.
Όπως υποστηρίζει μέσα στα επόμενα χρόνια μπορεί να υπάρξει διόρθωση μεταξύ 30% και 40%, με τις έντονες διακυμάνσεις στη μεταβλητότητα να επανέρχονται ακάθεκτες.
Μιλώντας στο Business Insider ο Pinto υποστήριξε ότι η διόρθωση αυτή μπορεί να μην συμβεί εντός του 2018, καθώς οι μετοχές έχουν ακόμη «δρόμο να τρέξουν» με δεδομένη την καλή πορεία της οικονομίας αλλά και της εταιρικής κερδοφορίας.
Όπως σημειώνει αυτό που θα συμβεί και στον τρέχον οικονομικό κύκλο είναι η αύξηση των επιτοκίων να οδηγήσει σε περιορισμό των spreads των αμερικανικών κρατικών ομολόγων με τα χρεόγραφα άλλων χωρών.
Οι περισσότεροι αναλυτές της Wall Street εκτιμούν ότι η Fed μπορεί να προχωρήσει ακόμη και σε περισσότερες από τέσσερις αυξήσεις επιτοκίων.
«Φθάνει, όμως, μία στιγμή που τα spreads δεν μπορούν να περιορίζονται και αρχίζει ο κύκλος της διεύρυνσής τους για αρκετούς μήνες, πριν καταφθάσει η διόρθωση στις αγορές.
Η διόρθωση, όμως, θα είναι σταδιακή, αλλά όταν γίνει αυτή η στροφή, μπορεί σε δύο ή τρία χρόνια, τότε μπορεί να φθάσει μεταξύ 30% και 40%», εκτιμά ο Pinto.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης