Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Αμερικάνικη μονάδα συναρμολόγησης ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη

Αμερικάνικη μονάδα συναρμολόγησης ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη
Εντός της εβδομάδας αναμένεται κλιμάκιο υψηλόβαθμων Αμερικανών στρατιωτικών στην περιοχή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται υπό συζήτηση η κατασκευή μονάδας συναρμολόγησης ελικοπτέρων σε τμήμα των λιμενικών εγκαταστάσεων της Αλεξανδρούπολης.
Υψηλόβαθμες διπλωματικές πηγές των ΗΠΑ έχουν δηλώσει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σε κάμια περίπτωση δεν ενδιαφέρονται για την κατασκευή στρατιωτικής βάσης στην Αλεξανδρούπολη. Μάλιστα, όπως υπογράμμισαν, μια στρατιωτική βάση στην Αλεξανδρούπολη δεν ειναι στα μελλοντικά σχέδια των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ωστόσο αυτό που είναι υπό συζήτηση προς το παρόν, είναι η κατασκευή μονάδας συναρμολόγησης ελικοπτέρων.
Ο Πρόεδρος του Λιμένα Αλεξανδρούπολης Χρήστος Δούκας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο STATUS τον Ιούλιο αποκάλυψε ότι υπάρχει κατατεθειμένο ενδιαφέρον από την Αμερικάνικη στρατιωτική ηγεσία για εγκατάσταση μονάδας συναρμολόγησης ελικοπτέρων σε τμήμα των λιμενικών εγκαταστάσεων της Αλεξανδρούπολης. Ωστόσο απέφυγε να δώσει συγκεκριμένες λεπτομέρειες, αρκούμενος στην πληροφορία ότι οι συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο επίπεδο.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε οτι η αναπληρώτρια Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Rose Gotemeler, σε συνέντευξη της, απαντώντας σε σχετική ερώτηση όσον αφορά τα σχέδια του ΝΑΤΟ για νέες βάσεις στην Ελλάδα, ανέφερε ότι “αυτό είναι ένα ζήτημα που εναπόκειται εξ ολοκλήρου στην ελληνική κυβέρνηση… Αν η ελληνική κυβέρνηση έχει προτάσεις για κάτι νέο, τότε θα τις ακούσουμε”.
Σύμφωνα με το Evros-news.gr, ακόμη και εντός της εβδομάδας αναμένεται στην Αλεξανδρούπολη κλιμάκιο υψηλόβαθμων Αμερικανών στρατιωτικών, προκειμένου να έχει επαφές και συζητήσεις για θέματα που ενδιαφέρουν τις ΗΠΑ στην περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης