Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Αναμένεται διόρθωση 40% στις αγορές - Νευρικότητα λόγω των απειλών του Trump

JP Morgan: Αναμένεται διόρθωση 40% στις αγορές - Νευρικότητα λόγω των απειλών του Trump
Το ενδεχόμενο ενός παγκόσμιου εμπορικού πολέμου έχει εξαντλήσει τις αγορές καθώς Κίνα και Ευρώπη έχουν προειδοποιήσει για αντίποινα σε περίπτωση που ο Trump επιβάλλει δασμούς
Για διόρθωση στις αγορές κατά 40% προειδοποίησε το υψηλόβαθμο στέλεχος της JP Morgan Chase, Daniel Pinto, τη στιγμή που οι επενδυτές ανησυχούν για την επίδραση που θα έχουν στις αγορές οι αυξήσεις των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες αλλά και η άνοδος του πληθωρισμού.
«Θα μπορούσαμε να έχουμε μια μεγάλη διόρθωση» δήλωσε σήμερα (8/3/2018) ο Pinto στην τηλεόραση του Bloomberg προσθέτοντας «θα μπορούσε να είναι μεταξύ 20% και 40% ανάλογα με την αποτίμηση».
Σημειώνεται ότι ο δείκτης S&P 500 έχει καταγράψει κέρδη της τάξης του 47% μετά τον Φεβρουάριο του 2016.
«Ξέρουμε ότι θα υπάρξει διόρθωση σε κάποιο σημείο» είπε ο ίδιος, ενώ τόνισε ότι οι αγορές είναι νευρικές και αν ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, προχωρήσει στην επιβολή δασμών τότε οι επενδυτές θα αντιδράσουν άσχημα.
Το ενδεχόμενο ενός παγκόσμιου εμπορικού πολέμου έχει εξαντλήσει τις αγορές καθώς Κίνα και Ευρώπη έχουν προειδοποιήσει για αντίποινα σε περίπτωση που ο Trump επιβάλλει δασμούς.
Πάντως, επισημαίνει ότι ο Pinto υποστηρίζει ότι βλέπει ανοδική κίνηση στις αγορές κατά το επόμενο έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης