Τελευταία Νέα
Οικονομία

Συγκροτείται η τριμελής Δευτεροβάθμια Επιτροπή για τις νέες αντικειμενικές αξίες

Συγκροτείται η τριμελής Δευτεροβάθμια Επιτροπή για τις νέες αντικειμενικές αξίες
Συγκροτείται η τριμελής Δευτεροβάθμια Επιτροπή για τις νέες αντικειμενικές αξίες
Συγκροτείται με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου η τριμελής Δευτεροβάθμια Επιτροπή, η οποία είναι αρμόδια για να κάνει τον πρώτο έλεγχο των αντικειμενικών αξιών που θα προτείνουν οι εκτιμητές.
Σημειώνεται ότι στις 15 Μαρτίου λήγει η προθεσμία που έχει δοθεί από το υπουργείο Οικονομικών στους 250 εκτιμητές ακινήτων προκειμένου να εισηγηθούν τις νέες τιμές σε 10.000 ζώνες σε όλη της χώρα.
Στην απόφαση του υπουργού Οικονομικών ορίζεται ότι «έργο της Επιτροπής είναι η εισήγηση των τιμών εκκίνησης, σε περίπτωση αδυναμίας ασφαλούς προσδιορισμού τους από την αρμόδια Επιτροπή της παρ. 1Α του άρθρου 41 του ν. 1249/1982, όπως ισχύει, καθώς και η εισήγηση των τιμών εκκίνησης σε περίπτωση αδυναμίας ασφαλούς προσδιορισμού τους κατά τα οριζόμενα στην παρ. 3 του άρθρου 46 του ν. 4509/2017».
Αυτό σημαίνει ότι η Επιτροπή θα πρέπει αφενός να διορθώσει τυχόν στρεβλώσεις από τις εισηγήσεις των εκτιμητών και αν υπάρχουν σημαντικές αποκλίσεις στις τιμές να προτείνει νέες αντικειμενικές αξίες.
Σημειώνεται ότι οι τιμές ζώνης που θα δώσουν οι εκτιμητές ακινήτων δεν είναι δεσμευτικές και θα συγκριθούν με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών από την Τράπεζα της Ελλάδας και το Μητρώο Μεταβίβασης Ακινήτων.
Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης