Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Η Le Pen επανεξελέγη πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου - Προτείνει νέο όνομα για το κόμμα

Γαλλία: Η Le Pen επανεξελέγη πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου  - Προτείνει νέο όνομα για το κόμμα
Η 49χρονη Le Pen αρχίζει μια τρίτη θητεία στην ηγεσία του κόμματος που διοικεί από τότε που διαδέχτηκε τον πατέρα της, το 2011
Επανεξελέγη, όπως αναμενόταν η Marine Le Pen στην προεδρία του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου (FN) στη Γαλλία λαμβάνοντας το 100% των ψήφων, στο τέλος μιας ψηφοφορίας με επιστολική ψήφο, τα αποτελέσματα της οποίας ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του κόμματος (11/3/2018).
Υπήρξε ένα 2,87% που ήταν λευκά ή άκυρα ψηφοδέλτια, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του κόμματος Steeve Briois χωρίς να αναφέρει τον αριθμό των ψηφισάντων.
Η 49χρονη Le Pen αρχίζει μια τρίτη θητεία στην ηγεσία του κόμματος που διοικεί από τότε που διαδέχτηκε τον πατέρα της, το 2011, ενώ από σήμερα στερεί και τον τελευταίο τίτλο, αυτόν του επιτίμου προέδρου, που είχε μέχρι τώρα ο Jean – Marie Le Pen, ιστορικός συνιδρυτής του Εθνικού Μετώπου.
Τα περίπου 1.500 μέλη που ήταν παρόντα στο 16ο συνέδριο του κόμματος το οποίο διεξάγεται στη Λιλ, στη βόρεια Γαλλία, ενέκριναν εξάλλου σε ποσοστό 79,7% (έναντι 20,2% κατά) τα νέα καταστατικά του κόμματος που καταργούν την επίτιμη προεδρία, ανακοίνωσε ο Jean – Francois Jalkh αντιπρόεδρος του Εθνικού Μετώπου.
Ο τίτλος του επίτιμου προέδρου είχε δοθεί στον Jean – Marie Le Pen, ο οποίος προήδρευσε του κόμματος επί 39 χρόνια, από το 1972 έως το 2011.
Ωστόσο λόγω των επανειλημμένων εμπρηστικών δηλώσεών του για το Ολοκαύτωμα, ο ιδρυτής του Εθνικού Μετώπου είχε ήδη αποκλειστεί από το κόμμα το 2015 από την κόρη του που τον διαδέχτηκε στην προεδρία το 2011.
Η Λεπέν αρχίζει την τρίτη θητεία με φιλοδοξία να «αποδαιμονοποιήσει» το κόμμα της για να το μετατρέψει σε κόμμα εξουσίας.
Στο πλαίσιο της στρατηγικής της αυτής,  προτείνει στα μέλη ένα νέα όνομα για το κόμμα.
Ο αποκλεισμός του  Jean – Marie Le Pen  είχε προκαλέσει μακρά δικαστική διαμάχη μεταξύ πατέρα και κόρης.
Ο Jean – Marie Le Pen που εξέδωσε τα απομνημονεύματά του δέκα μέρες πριν από το συνέδριο, τελικά δεν πήγε σε αυτό, για πρώτη φορά από το 1972. Είχε ήδη προειδοποιηθεί από τη διεύθυνση του FN ότι θα του απαγορευόταν η είσοδος καθώς είχε αποκλειστεί από μέλος του κόμματος.
Ο 89χρονος πατριάρχης της γαλλικής ακροδεξιάς που απολαμβάνει ακόμη μεγάλη δημοτικότητα ανάμεσα στους υποστηρικτές του FN προτίμησε να περάσει το Σάββατό του σε βιβλιοπωλείο του Παρισιού υπογράφοντας το βιβλίο με τα απομνημονεύματά του, η επιτυχία του οποίου οδήγησε σε ανατύπωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης