Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η Merkel ενδέχεται να «θυσιάσει» τον Weidmann ως υποψήφιο διάδοχο του Draghi στην ΕΚΤ

tags :
Η Merkel ενδέχεται να «θυσιάσει» τον Weidmann ως υποψήφιο διάδοχο του Draghi στην ΕΚΤ
Η Merkel ενδέχεται να «θυσιάσει» τον Weidmann ως υποψήφιο διάδοχο του Draghi στην ΕΚΤ
Εκτενή ανάλυση σχετικά με τις πολιτικές κινήσεις της Α. Merkel, μετά την έναρξη της τέταρτης θητείας της στην Καγκελαρία, αλλά και το ενδεχόμενο να "ανταλλάξει" την προεδρία της ΕΚΤ με σκοπό να αποκομίσει άλλα πολιτικά οφέλη, δημοσιεύει το πρακτορείο Bloomberg.
Πολιτικοί εταίροι της Καγκελαρίου, υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, υποστηρίζουν ότι η Α. Merkel είναι έτοιμη να "θυσιάσει" τον Jens Weidmann ως υποψήφιο για την προεδρία της ΕΚΤ, προκειμένου να ενισχύσει την επιρροή της στην υλοποίηση του οράματος του Γάλλου Προέδρου, E. Macron, για πιο ενωμένη Ευρώπη, αλλά και να προφυλάξει τη γερμανική οικονομία από το ενδεχόμενο διάσωσης των προβληματικών τραπεζών στην Ε.Ε.
"Θα ήταν καλύτερα για την Merkel να στηρίξει έναν άλλο υποψήφιο και ως αντάλλαγμα να λάβει υποχωρήσεις από τους εταίρους της σε άλλους τομείς.
Οι διαπραγματεύσεις στην πραγματικότητα δεν αφορούν μόνον τα πρόσωπα αλλά ένα συνολικό πακέτο", σχολιάζει ο H. Schmieding, οικονομολόγος της Berenberg Bank.
Μολονότι η Γερμανίδα Καγκελάριος έχει κρατήσει έως τώρα κρυφές τις προτεραιότητές της, φαίνεται ότι θεωρεί πως οι θέσεις ισχύος είναι διαπραγματεύσιμες.
Ζητήματα όπως η έκδοση συνθετικού ομολόγου σε επίπεδο ευρωζώνης για χρηματοδότηση επενδύσεων, ένα κοινό σύστημα ασφάλισης καταθέσεων για ενίσχυση της τραπεζικής ένωσης, ένας κοινός υπουργός Οικονομικών στην Ευρωζώνη και ένα περιορισμένο σε μέλη ευρωκοινοβούλιο, φαίνεται να απασχολούν περισσότερο την A. Merkel", γράφει το Bloomberg.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης