Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Η Βρετανία μπορεί να δυσκολευτεί να υλοποιήσει τις προγραμματισμένες περικοπές δαπανών

Moody's: Η Βρετανία μπορεί να δυσκολευτεί να υλοποιήσει τις προγραμματισμένες περικοπές δαπανών
H βρετανική κυβέρνηση μπορεί να δυσκολευτεί να υλοποιήσει τις περικοπές στις δημόσιες δαπάνες που έχει εξαγγείλει, προειδοποίησε η Moody’s
H βρετανική κυβέρνηση μπορεί να δυσκολευτεί να υλοποιήσει τις περικοπές στις δημόσιες δαπάνες που έχει εξαγγείλει, στην προσπάθειά της να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα, προειδοποίησε σήμερα (16/3/2018) η Moody’s.
Ο βρετανός υπουργός Οικονομικών, Philip Hammond, δήλωσε την Τετάρτη (14/3) ότι η χώρα θα αναφέρει το χαμηλότερο έλλειμμα από το 2002 για το οικονομικό έτος 2017/18, στο 2,2% του ΑΕΠ.
Εξαιρουμένων των μακροπρόθεσμων επενδύσεων, τα δημόσια οικονομικά της Βρετανίας αναμένεται να παρουσιάσουν πλεόνασμα το επόμενο έτος, αλλά ο Hammond εξακολουθεί να στοχεύει στη μείωση του συνολικού ελλείμματος στο 0,9% τα επόμενα πέντε χρόνια, έτσι ώστε να μειωθεί γρηγορότερα το χρέος.
Η Moody's επισημαίνει ότι αυτό θα είναι δύσκολο:
«Μένει να δούμε αν αυτές οι περικοπές θα υλοποιηθούν, δεδομένων των εμφανών πιέσεων σε πολλές δημόσιες υπηρεσίες μετά από μια δεκαετία περικοπών, καθώς και της πολιτικής πίεσης στην κυβέρνηση για αύξηση της χρηματοδότησης για την υγειονομική περίθαλψη, την άμυνα και την εκπαίδευση», ανέφερε ο οίκος αξιολόγησης.
Η Moody's υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Βρετανίας τον Σεπτέμβριο του 2017 σε «Aa2», λέγοντας ότι τα σχέδια της κυβέρνησης να μειώσει το υψηλό χρέος έχουν «εκτροχιαστεί» και ότι το Brexit θα επιβαρύνει την οικονομία της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης