Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες στη Wall Street, εν μέσω πολιτικών ανησυχιών - Στη Fed το «βλέμμα» των επενδυτών, «βαρίδι» το Facebook

Απώλειες στη Wall Street, εν μέσω πολιτικών ανησυχιών - Στη Fed το «βλέμμα» των επενδυτών, «βαρίδι» το Facebook
Με απώλειες άνοιξε η Wall Street, με τους επενδυτές να στρέφουν το ενδιαφέρον τους στη συνεδρίαση της Fed αυτής της εβδομάδας
Με απώλειες άνοιξε σήμερα (19/3/2018) η Wall Street, με τους επενδυτές να στρέφουν το ενδιαφέρον τους στη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) αυτής της εβδομάδας, καθώς αναμένεται ευρέως μια αύξηση των επιτοκίων - η πρώτη για το 2018.
Περί τις 15:30, ο Dow Jones υποχωρούσε κατά 0,5% στις 24.828 μονάδες, ο S&P 500 σημείωνε πτώση 0,6% στις 2.735 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 1% χαμηλότερα, στις 7.406 μονάδες.

Την ίδια ώρα, περαιτέρω πιέσεις στη Wall συνεχίζει να ασκεί και η πολιτική αβεβαιότητα στην Ουάσιγκτον.
Την Κυριακή (18/3), δύο μέρες μετά την απόλυση του Andrew McCabe, πρώην υποδιευθυντή του FBI, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, κατηγόρησε τον ειδικό εισαγγελέα Robert Mueller ότι έχει προσλάβει «Δημοκρατικούς» για να ερευνήσει δεσμούς ανάμεσα στην προεκλογική εκστρατεία του 2016 και στη Ρωσία.
Ο Trump επανήλθε με νέο tweet σήμερα, κάνοντας λόγο για ένα «κυνήγι μαγισσών με σοβαρές συγκρούσεις συμφερόντων».
Την Παρασκευή, η Wall έκλεισε με οριακές μεταβολές, με την προσοχή των επενδυτών να επικεντρώνεται στις πολιτικές εξελίξεις στην Ουάσιγκτον.
Ο Nasdaq δέχεται ισχυρές πιέσεις από τη μετοχή του Facebook, που σημειώνει πτώση άνω του 4,5%, στον απόηχο της είδησης για τις παραβιάσεις που υπέστησαν τα προσωπικά δεδομένα 50 εκατομμυρίων χρηστών του κοινωνικού δικτύου.
Ειδικότερα, η εταιρεία Cambridge Analytica φέρεται να συγκέντρωσε προσωπικά στοιχεία από περισσότερους από 50 εκατομμύρια χρήστες του Facebook, χωρίς τη συγκατάθεσή τους, προκειμένου να αναπτύξει τεχνικές για την υποστήριξη της προεκλογικής καμπάνιας του Donald Trump το 2016.
Πρώην υπάλληλοι της εταιρείας αποκάλυψαν πως η Cambridge Analytica δημιούργησε με τη βοήθεια αυτών των δεδομένων ένα λογισμικό που της επέτρεψε να προβλέπει αλλά και να επηρεάζει τις πολιτικές επιλογές των ψηφοφόρων.
Την ίδια ώρα, παραμένουν και οι ανησυχίες που έχει πυροδοτήσει η απόφαση του Trump να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, σχετικά με τις επιπτώσεις που θα είχε ένας εμπορικός πόλεμος.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, πτωτικά κινείται το πετρέλαιο, δεχόμενο πιέσεις από την αύξηση στις εξέδρες γεωτρήσεων στις ΗΠΑ, οι οποίες θα μπορούσαν να ενισχύσουν περαιτέρω την παραγωγή στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, περί τις 15:45, το Brent υποχωρούσε κατά 0,1% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 66,1 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση 0,3% στα 62,2 δολ. ανά βαρέλι.
Οι παγκόσμιες αγορές βρίσκονται ξανά αντιμέτωπες με τον κίνδυνο επιστροφής στην υπερπροσφορά, μετά από ένα οριακό έλλειμμα που καταγράφηκε κατά τα τέλη του προηγούμενου έτους.
Η αυξημένη δραστηριότητα στις αμερικανικές γεωτρήσεις καταδεικνύει μία περαιτέρω άνοδο στην παραγωγή των ΗΠΑ.
Μάλιστα, για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 16 Μαρτίου 2018, οι εξέδρες γεωτρήσεων στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά τέσσερις, με τον συνολικό αριθμό τους να ανέρχεται πλέον σε 800.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης