Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας εκεί που ανήκουν

Στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας εκεί που ανήκουν
Ο Πολλάκης, που έχει καταστεί αναξιόπιστος από την αμετροέπειά του, ίσως έχει δίκιο όταν λέει ότι ήταν μαύρο πολιτικό χρήμα
Κάτι εκατομμύρια ευρώ είχαν φύγει από την Siemens προς πολιτικά κόμματα, σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου, όπου κατέθεσε ο Χριστοφοράκος για να εξασφαλίσει την δική του ασυλία.
Αναφέρει η απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου ονομαστικά τους γενικούς διευθυντές και ταμίες των πάλαι ποτέ μεγάλων κομμάτων, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που τα έπαιρναν.
Και αφού δεν έχουν την αιδώ για να απολογηθούν ή να καταγγείλουν το γερμανικό δικαστήριο, θεωρούμε ότι οι κατηγορίες εναντίον τους είναι αληθείς.  
Εκατομμύρια ευρώ είχαν φύγει από το αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ για Μέσα Ενημέρωσης και δημοσιογράφους –πέρα από την μαύρη τρύπα των 230 εκατομμυρίων που κανείς δεν ξέρει που πήγαν.
Ο Πολλάκης, που έχει καταστεί αναξιόπιστος από την αμετροέπειά του, ίσως έχει δίκιο όταν λέει ότι ήταν μαύρο πολιτικό χρήμα.
Γιατί πχ, όταν φεύγουν μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ, με έγκριση του πολιτικού γραφείου του εκάστοτε πρωθυπουργού, μπορεί να πηγαίνουν στους ίδιους τους υπαλλήλους  που τα ενέκριναν και έτσι θέλουν να αυξήσουν τον μισθό τους, μέσω των site σφραγίδων.
(Ειρρήσθω εν παρόδω πώς ζουν σαν βασιλιάδες πρώην και νυν σύμβουλοι πρόεδρων κομμάτων και πρωθυπουργών με μισθούς των 1000-1500 ευρώ;
Κάποιοι κάνουν ήδη προεκλογική εκστρατεία στον Βορρά).
Όταν όμως φεύγουν εκατομμύρια από τον δημόσιο κορβανά είναι είναι πολύ πιθανό ότι μέσω των ΜΜΕ επιστρέφουν σε πολιτικούς που έχουν αυξημένες ανάγκες για την πολυτελή τους διαβίωση ή για τις ακριβές προεκλογικές τους καμπάνιες.   
Οι πρωθυπουργοί αυτής της περιόδου έχουν μία υποχρέωση απέναντι στον ελληνικό λαό, να πουν δημοσίως εάν ήταν απατεώνες –που έβλεπαν τα εκατομμύρια να έρχονται και να φεύγουν ή βλάκες και δεν καταλάβαιναν τι γινόταν.
Στην Siemens, στη Novartis στο ΚΕΕΛΠΝΟ, στους αυτοκινητοδρόμους και άλλα ων ουκ έστιν αριθμός.
Πρέπει πραγματικά να έχει κανείς το θράσσος και την αναισχυντία χιλίων πιθήκων για να ισχυρίζεται ότι δεν έχει πολιτική ευθύνη για την σπατάλη εκατομμυρίων και να επιδιώκει την επιστροφή του.
Ή δεν είχε ποτέ κανένα ηθικό έρεισμα ή διεφθάρη απολύτως κατά την άσκηση της εξουσίας.
Επειδή η πολιτική κρίνεται εκ του αποτελέσματος, είτε διεφθαρμένοι είτε βλάκες, εφόσον απέτυχαν και οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία και την καταστροφή, θα έπρεπε να έχουν ήδη αποχωρήσει.
Το ότι τους ψηφίζουν οι πελατείες που εκείνοι δημιούργησαν με το δημόσιο χρήμα δεν είναι άλλοθι.
Και φυσικά δεν έχουν άλλοθι οι διάδοχοί τους που δεν τους έχουν στείλει στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας...

Σπύρος Γκουτζάνης
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης