Τελευταία Νέα
Πολιτική

Hurriyet για Κατσίκη: Για πρώτη φορά πρόταση ανταλλαγής των 2 Ελλήνων με τους 8 Τούρκους

Hurriyet για Κατσίκη: Για πρώτη φορά πρόταση ανταλλαγής των 2 Ελλήνων με τους 8 Τούρκους
Η Hurriyet για τις δηλώσεις Κατσίκη
Επικίνδυνες διαστάσεις λαμβάνουν οι δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη περί ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που κρατούνται στην Ελλάδα.
Η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, η οποία πλέον ελέγχεται από τον Erdogan, παραθέτει τυις δηλώσεις Κατσίκη και τονίζει πως για πρώτη φορά γίνεται πρόταση ανταλλαγής, βάζοντας έτσι στην ατζέντα τη συζήτηση την οποία ήθελε με κάθε τρόπο να αποφύγει η ελληνική κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα που έχει μεσολαβήσει από τη σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο.
«Εξέφρασα μια προσωπική σκέψη σε μια υποθετική ερώτηση, δεν είναι θέση του κόμματος, ούτε του προέδρου.
Έκανα μια σκέψη για το ενδεχόμενο να παρακαμφθεί η δικαιοσύνη, τις αποφάσεις της οποίας σεβόμαστε, για να βρεθεί λύση.
Δεν πρόκειται να δώσουν λύση οι Τούρκοι, μην κοροϊδευόμαστε, πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε» υποστήριξε ο κ.Κατσίκης, ο οποίος ερωτηθείς αν η πρόταση του παρακάμπτει τη Δικαιοσύνη, τόνισε:
«Όταν μαίνεται ο πόλεμος κυβέρνησης και Δικαιοσύνης, μου λέτε ότι την παρακάμπτω επειδή θέλω να γυρίσουν πίσω τα παιδιά μας;».
Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα το πρωί ο κ.Κατσίκης σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ και κληθείς να σχολιάσει τα λεγόμενα Erdogan, ο οποίος επιχείρησε να συσχετίσει για πρώτη φορά το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους αξιωματούχους που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα, υποστήριξε ότι «αν μπορούν να παρακάμψουν οι κυβερνήσεις των δύο κρατών τη Δικαιοσύνη και να προχωρήσουν σε μια ανταλλαγή δεν ξέρω πού θα μπορούσε να μας κοστίσει αυτό.
Εγώ θεωρώ ότι θα μπορούσε να είναι μια λύση».
«Ας είμαστε ειλικρινείς, εκεί το πάει ο Ερντογάν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Κώστας Κατσίκης.
Όπως σημείωσε, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος είναι ο πρώτος που διατύπωσε τον όρο «όμηροι» για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς. «Ομηροι», σημαίνει ότι κρατούνται για ανταλλαγή, παρατήρησε ο κυβερνητικός βουλευτής.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης