Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κονιόρδου: Ατυχής γνωμοδότηση η αρνητική απόφαση του ΚΑΣ για χορήγηση άδειας κινηματογράφησης στο Σούνιο

Κονιόρδου: Ατυχής γνωμοδότηση η αρνητική απόφαση του ΚΑΣ για χορήγηση άδειας κινηματογράφησης στο Σούνιο
Στόχος της ημερίδας που διοργανώνει σήμερα το Τμήμα Πολιτισμού ΣΥΡΙΖΑ είναι να διερευνήσει την πραγματικότητα, τις προκλήσεις και τις προοπτικές του ελληνικού σινεμά
Ως ατυχή γνωμοδότηση χαρακτήρισε την αρνητική απόφαση του ΚΑΣ για την χορήγηση άδειας κινηματογράφησης στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου η  υπουργός Πολιτισμού, Λ. Κονιόρδου.
Η ίδιο, κατά τον χαιρετισμό της στην ημερίδα του Τμήματος Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, για τον Ελληνικό Κινηματογράφο, ανέφερε ότι η εταιρεία παραγωγής επανήλθε με καινούργια πρόταση η οποία θα συζητηθεί τη Μ. Τρίτη στο ΚΑΣ, ώστε να λυθεί το ζήτημα, ενώ υπογράμμισε πως πρέπει να δημιουργήσουμε κατάλληλες συνθήκες , να εναρμονιστούμε με ό,τι συμβαίνει στις άλλες χώρες έτσι ώστε η χώρα μας να γίνει film friedly για τον κινηματογράφο.
Η κ. Κονιόρδου έκανε αναφορά και στον πρόσφατο νόμο για το cash rebate ο οποίος, όπως είπε, θα λειτουργήσει στην κατεύθυνση αυτή, ενώ σημείωσε ότι από πλευράς του Υπουργείου Πολιτισμού εργαζόμαστε εντατικά στο πλαίσιο ομάδας εργασίας για τη διαμόρφωση αδειοδοτήσεων,  τελών χρήσης και κινηματογράφησης και την εναρμόνισή τους με τις καλές  πρακτικές των άλλων χωρών.
Όπως είπε, μετά το Πάσχα το Υπουργείο Πολιτισμού θα καταθέσει ολοκληρωμένο σχέδιο σε σχέση με τα παραπάνω, ενώ δε παρέλειψε να αναφερθεί στις ενέργειες του υπουργείου Πολιτισμού, συνέργειες και συνεργασίες που πραγματοποιούνται   για την δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου για τον ελληνικό κινηματογράφο.
Η ίδια αναφέρθηκε στην  έκτακτη επιχορήγηση ύψους 1 εκατ. ευρώ που ενέκρινε το υπουργείο Πολιτισμού προς το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ), που θα επιτρέψει  αφενός στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου να προχωρήσει δυναμικά στην επιτάχυνση της χρηματοδότησης σχεδίων κινηματογραφικών έργων και αφετέρου  «είχε ως σκοπό  να συνδράμει την ανάπτυξη των σημαντικών δράσεων του Hellenic Film Commission στις διεθνείς αγορές – δράσεις οι οποίες έχουν ως στόχο την προβολή της Ελλάδας και την προσέλκυση διεθνών οπτικοακουστικών παραγωγών στη χώρα».
Αναφέρθηκε δε, στη χρηματοδότηση του 20ου Διεθνούς Φεστιβάλ κινηματογράφου της Ολυμπίας και της 17ης Ευρωπαϊκής Συνάντησης Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας- Camera Zizanio, με 100.000 ευρώ, ενώ ανακοίνωσε την παραγωγή δύο ταινιών μικρού μήκους από κρατούμενους του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου.
Σημειώνεται ότι στόχος της ημερίδας που διοργανώνει σήμερα το Τμήμα Πολιτισμού ΣΥΡΙΖΑ, είναι να διερευνήσει την πραγματικότητα, τις προκλήσεις και τις προοπτικές του ελληνικού σινεμά τόσο από την πλευρά των θεσμών όσο και των δημιουργών, αλλά και να  εστιάσει στις πολιτικές για την κινηματογραφική Τέχνη, στις χρηματοδοτήσεις, στην διαδικασία παραγωγής, στην εμπειρία των διεθνών συμπαραγωγών, στην ανεξάρτητη διανομή, στα Φεστιβάλ, στην επιδραστικότητα των νέων μέσων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης