Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Έρευνα για τη σύλληψη 6 Τούρκων ζητά ο πρωθυπουργός του Κοσσόβου - Εκτός κυβέρνησης ο υπ. Εσωτερικών

Reuters: Έρευνα για τη σύλληψη 6 Τούρκων ζητά ο πρωθυπουργός του Κοσσόβου - Εκτός κυβέρνησης ο υπ. Εσωτερικών
Tο Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα έχει κατηγορήσει το Κόσσοβο για τις συλλήψεις των Τούρκων πολιτών 
Έρευνα για τους 6 τούρκους πολίτες που συνελήφθησαν στο Κόσσοβο και κατηγορούνται για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων ζήτησε ο πρωθυπουργός του Κοσσόβου Ramush Haradinaj.
Οπως αναφέρει το Reuters, οι έξι τούρκοι συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη μετά από αίτημα της Τουρκίας η οποία ισχυρίζεται ότι πρόκειται για υποστηρικτές του Gulen.
Την επόμενη ημέρα ο Κοσσοβάρος πρωθυπουργός παραίτησε από τις θέσεις τους τον υπουργό εσωτερικών και τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών γιατί δεν τον είχαν ενημερώσει για τις συλλήψεις.
«Σήμερα ξεκινά μια έρευνα σε όλες τις κρατικές υπηρεσίες που ενεπλάκησαν στη σύλληψη των τούρκων πολιτών» τόνισε ο Haradinaj μετά την έκτακτη συνάντηση που είχε με το συμβούλιο ασφαλείας της χώρας
Η Άγκυρα κατηγορεί τους 6 τούρκους για συμμετοχή στο δίκτυο του Gulen, που παραμένει εξόριστος στις ΗΠΑ και κατηγορείται για το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.
Να σημειωθεί ότι το Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα έχει κατηγορήσει το Κόσσοβο για τις συλλήψεις ενώ η κυβέρνησή του βρίσκεται υπό σκληρή πίεση από την Άγκυρα για να λάβει μέτρα ενάντια σε σχολεία που φέρονται να έχουν ιδρυθεί και λειτουργούν στην Πρίστινα, από τον Fethullah Gulen.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης