Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bullard (Fed): Δεν υπάρχει λόγος περαιτέρω αύξησης των επιτοκίων

Bullard (Fed): Δεν υπάρχει λόγος περαιτέρω αύξησης των επιτοκίων
Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ δεν χρειάζεται να αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκια, δήλωσε ο επικεφαλής της Fed του Σαιντ Λούις
Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ δεν χρειάζεται να αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκια, καθώς η νομισματική πολιτική βρίσκεται κοντά σε «ουδέτερα» επίπεδα, δήλωσε σήμερα (4/4/2018) ο επικεφαλής της Fed του Σαιντ Λούις, James Bullard.
«Δεν είναι απαραίτητο σε αυτή την περίπτωση να αυξήσουμε περαιτέρω το επιτόκιο πολιτικής προκειμένου να ασκήσουμε πιέσεις στον πληθωρισμό, καθώς ο πληθωρισμός βρίσκεται ήδη κάτω από τον στόχο», δήλωσε ο Bullard σε ομιλία του σε συνάντηση του Συνδέσμου Τραπεζιτών του Αρκάνσας.
Ενώ οι ΗΠΑ και άλλες μεγάλες οικονομίες πέτυχαν μια καλύτερη από την αναμενόμενη ανάπτυξη το 2017, «αυτή η έκπληξη έχει καθυστερήσει μέχρι στιγμής το 2018», δήλωσε ο Bullard.
Πρώτον, η αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ των ΗΠΑ φαίνεται «αβέβαιη» κατά το πρώτο τρίμηνο, ανέφερε ο ίδιος, ενώ προέβλεψε πως η αμερικανική οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 2,5% το 2018 και κατά 2,2% το 2019.
Ο ίδιος τόνισε ότι η χαμηλή αύξηση παραγωγικότητας εμποδίζει την αύξηση του ΑΕΠ.
Παράλληλα, ο Bullard δήλωσε πως ο πληθωρισμός παραμένει χαμηλός, αλλά οι προσδοκίες έχουν ευθυγραμμιστεί περισσότερο με τον στόχο του 2% της Fed.
Ο επικεφαλής της Fed του Σαιντ Λούις είπε επίσης ότι η κλιμάκωση της εμπορικής «κόντρας» ανάμεσα στην Κίνα και στις ΗΠΑ αυξάνει τη μεταβλητότητα στην αγορά, ενώ ανέφερε πως αυξάνεται όλο και περισσότερο η αίσθηση ότι η Κίνα δεν είναι «δίκαιος παίκτης».
Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν ο εμπορικός πόλεμος περιοριζόταν στον χάλυβα και στο αλουμίνιο, δεν θα είχε μεγάλη επίδραση στο μακροοικονομικό επίπεδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης