Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γαβρόγλου: Aπό τον βαθμό απολυτηρίου θα εξαρτάται η εισαγωγή στα ΑΕΙ

Γαβρόγλου: Aπό τον βαθμό απολυτηρίου θα εξαρτάται η εισαγωγή στα ΑΕΙ
"H πρόσβαση στα ΑΕΙ θα εξαρτάται από τον βαθμό του απολυτηρίου", αναφέρει ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κ. Γαβρόγλου
Για το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με βάση το βαθμό απολυτηρίου και την  πρόθεση αυτό να ισχύσει  από τον Ιούνιο του 2020, μιλά ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κ. Γαβρόγλου, σε συνέντευξη στην εφημερίδα "Real news".
Όπως σημειώνει, "ως κυρίαρχη λογική, η πρόσβαση στα ΑΕΙ θα εξαρτάται από τον βαθμό του απολυτηρίου, σε ένα σχολείο, στο οποίο θα υπάρχει μία εντελώς νέα Β' και Γ' λυκείου", ενώ η Γ' λυκείου θα είναι "ένα είδος προπαρασκευαστικού έτους".
Αναφερόμενος στις αλλαγές στα προγράμματα σπουδών των μαθημάτων κορμού του λυκείου, μιλά για "μεγάλο βήμα" για τη μεταρρύθμιση του λυκείου, τις αλλαγές στη Γλώσσα, τα Μαθηματικά, την Ιστορία και τις Φυσικές Επιστήμες.
«Θα προχωρήσουμε με συντηρητικά βήματα και με ήπια μετάβαση, αλλά θα προχωρήσουμε», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.
Σε ό,τι αφορά την οικονομική κατάσταση των ΑΕΙ, επανέλαβε ότι έχει υπάρξει φέτος αύξηση της χρηματοδότησης, λαμβάνοντας υπ' όψιν και την έκτακτη επιχορήγηση 52 εκατ. ευρώ, ενώ σημείωσε ότι μία νέα νομική σχολή θα αποφορτίσει τις ήδη υπάρχουσες.
Ο ίδιος, απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με την εκλογή των μουφτήδων,  είπε πως είναι ένα "ανοιχτό ζήτημα" για το υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση συνολικά, συζητιέται, ενώ ο ίδιος θεωρεί ότι "υπάρχουν τα περιθώρια εξεύρεσης συναινετικών και προωθητικών λύσεων".
Τέλος, για το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ, ανέφερε ότι "όταν υπάρξει συμφωνία, αυτή θα έρθει στη Βουλή", εκτιμώντας ότι "η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών θα πράξει έχοντας ως μοναδικό κριτήριο το συμφέρον της χώρας".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης