Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Η Γκαμπόν μας έστειλε 3 Γκιουλενιστές - Όπου και αν τρέξουν, θα τους κυνηγήσουμε

Erdogan: Η Γκαμπόν μας έστειλε 3 Γκιουλενιστές - Όπου και αν τρέξουν, θα τους κυνηγήσουμε
Το κρατικό πρακτορείο Anadolu της Τουρκίας, επικαλούμενο πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, μετέδωσε ότι οι τρεις ύποπτοι συνελήφθησαν στις 23 Μαρτίου στη διάρκεια επιχείρησης που διεξήχθη από την τουρκική υπηρεσία Πληροφοριών
Νέο μήνυμα κατά των υποστηρικτών του Fethullah Gulen, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί για το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, έστειλε σήμερα (10/4/2018) ο Recep Tayyip Erdogan.
Μιλώντας σε βουλευτές του κόμματός του, του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), ο Erdogan δεσμεύθηκε ότι θα εξακολουθήσει να καταδιώκει τους υποστηρικτές του ιεροκήρυκα που βρίσκεται αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ «οπουδήποτε κι αν τρέξουν».
«Η Γαμπόν έστειλε πίσω τρεις σημαντικούς Γκιουλενιστές στη χώρα μας.
Όπου κι αν τρέξουν, όσο κι αν τρέξουν, θα τους κυνηγήσουμε», τόνισε.
Το κρατικό πρακτορείο Anadolu της Τουρκίας, επικαλούμενο πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, μετέδωσε ότι οι τρεις ύποπτοι συνελήφθησαν στις 23 Μαρτίου στη διάρκεια επιχείρησης που διεξήχθη από την τουρκική υπηρεσία Πληροφοριών.
Πρόσθεσε ότι επέστρεψαν στην Τουρκία και παραδόθηκαν στις αρχές για ανάκριση.
Κατηγορούνται μεταξύ άλλων ότι ανήκουν σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Bekir Bozdag δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι 80 άνθρωποι που κατηγορούνται ότι συνδέονται με το δίκτυο Γκιουλέν έχουν σταλεί πίσω στην Τουρκία από 80 διαφορετικές χώρες.
«Έχουμε έξι γκιουλενιστές από το Κόσοβο και τρεις από την Γακμπόν. Ας δούμε από πού θα έρθει ο επόμενος», δήλωσε ο Erdogan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης