Τελευταία Νέα
Διεθνή

The Times: H Ελλάδα πυροβολεί ένα τουρκικό ελικόπτερο που εισέβαλε στον εναέριο χώρο της

The Times: H Ελλάδα πυροβολεί ένα τουρκικό ελικόπτερο που εισέβαλε στον εναέριο χώρο της
Χθες (9/4/2018) σημειώθηκε περιστατικό με τουρκικό ελικόπτερο στη Ρω
Στο περιστατικό που σημειώθηκε χθες (9/4/2018) το βράδυ στη Ρω αναφέρεται η εφημερίδα The Times «φιλοξενώνοντας» και δηλώσεις του διοικητή Μάνου Τζανή.
«Το περιστατικό είναι ενδεικτικό της νέας και αναβαθμισμένης αφοσίωσης των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων λόγω της μεγάλων εντάσεων με την Τουρκία» δήλωσε ο ίδιος.
Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα «το ελικόπτερο εισέβαλε στον ελληνικό εναέριο χώρο χθες τη νύχτα κοντά στη Ρω στα νοτιοανατολικά του Αιγαίου.
Το 1996, στρατιώτες από τις δύο χώρες προσγειώθηκαν σε ένα κοντινό νησάκι που ονομάζεται Ίμια, ή Καρδάκ στα τουρκικά, απειλώντας για πόλεμο πριν να μεσολαβήσει η αμερικανική ομάδα του πείσει να υποχωρήσουν.
Και οι δύο χώρες διαφωνούν καιρό για την κυριαρχία στο Αιγαίο, που οποίο βρίσκεται ανάμεσα στις δύο χώρες».
Ο κ. Τζανής δήλωσε ότι Έλληνες στρατιώτες είχαν εγκατασταθεί στη Ρο, που βρίσκεται περίπου πέντε μίλια δυτικά της τουρκικής ακτής και ότι διατάχθηκαν να ρίξουν προειδοποιητικές βολές με όπλα G3, καθώς το ελικόπτερο της τουρκικής ακτοφυλακής εισέβαλε στον εθνικό εναέριο χώρο σε πολύ μικρό υψόμετρο.
Δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί και το ελικόπτερο υποχώρησε γρήγορα.
«Δεν υπήρχε προγραμματισμένη πτήση στην περιοχή εκείνη τη στιγμή» δήλωσε ο κ. Τζανής και πρόσθεσε «η απάντησή μας ήταν άμεση.
Δεν υπήρχε χρόνος για επικοινωνία με το εχθρικό τουρκικό ελικόπτερο».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης