Τελευταία Νέα
Διεθνή

Comey (πρώην διευθυντής FBI): O Trump δεν σταματά να λέει ψέματα – Συμπεριφέρεται σαν αρχηγός μαφίας

tags :
Comey (πρώην διευθυντής FBI): O Trump δεν σταματά να λέει ψέματα – Συμπεριφέρεται σαν αρχηγός μαφίας
Ο Comey παύθηκε από τα καθήκοντα του τον Μάιο του 2017
Εντύπωση προκαλούν τα όσα γράφει για τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump στο βιβλίο του «A Higher Loyalty: Truth, Lies and Leadership» ο πρώην διευθυντής του FBI James Comey, ο οποίος καθαιρέθηκε από τον Trump τον Μάιο του 2017.
Αποσπάσματα του βιβλίου που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο αναφέρουν ότι ο Trump δεν σταματά να λέει ψέματα και ότι έχει μια συμπεριφορά στο στενό του περιβάλλον που θυμίζουν αφεντικό μαφίας.
Ο Comey αναφέρει ότι ο Trump του είχε ζητήσει τουλάχιστον τέσσερις φορές να ερευνήσει τις κατηγορίες περί του «φακέλου», στον οποίο περιέχεται η πληροφορία πως υπάρχει βίντεο από ξενοδοχείο στη Μόσχα όπου ο Trump φέρεται να είχε αγοράσει τις υπηρεσίες ρωσίδων ιερόδουλων, προκειμένου να αποδειχθεί ότι πρόκειται για ψέμα.
Τον περιβόητο «φάκελο» συνέταξε πρώην πράκτορας της βρετανικής υπηρεσίας κατασκοπείας για λογαριασμό πολιτικών αντιπάλων του ρεπουμπλικάνου, όταν ακόμη ήταν υποψήφιος για το χρίσμα του κόμματος.
Παρότι αρχικά θεωρείτο αξιόπιστο, η αυθεντικότητα και η αξιοπιστία του περιεχομένου του αργότερα αμφισβητήθηκε έντονα.
Όπως επισημαίνει ο Comey κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους στον Πύργο Trump τον Ιανουάριο του 2017 ο Trump ζήτησε από τον επικεφαλής του FBI να ερευνήσει και να καταρρίψει τους επιβαρυντικούς ισχυρισμούς για τον ίδιο.
«Αυτή η συνομιλία με τον πρόεδρο με γύρισε πίσω στην αρχή της καριέρας μου, όταν ήμουν εισαγγελέας αντιμέτωπος με τη μαφία» αναφέρει ο Comey, ο οποίος συνεχίζει:
«Ο κύκλος της σιωπής, που συγκατατίθεται.
Το αφεντικό που ορίζει αν είναι μέρα ή νύχτα.
Οι όρκοι πίστης.
 Η θεώρηση του κόσμου με βάση την οποία οι πάντες είναι εναντίον μας.
Τα γενικευμένα ψέματα για το καθετί, μεγάλο ή μικρό, (και) ένα είδος πίστης που βάζει την οργάνωση πάνω από την τιμιότητα ή την αλήθεια».
Όπως αναφέρει ο Comey, «επειδή ο Trump μιλά ακατάπαυστα, ωθεί αυτούς που είναι παρόντες σε έναν κύκλο σιωπηρής συγκατάθεσης».
Σημειώνεται πως ο Comey παύθηκε από τα καθήκοντα του τον Μάιο του 2017 και αντικαταστάθηκε από τον ειδικό εισαγγελέα Robert Mueller.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης