Αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΝΔ για τον Βαγγέλη Μαρινάκη

Αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΝΔ για τον Βαγγέλη Μαρινάκη
Αφορμή για την αντιπαράθεση στάθηκε δημοσίευμα απογευματινής εφημερίδας για εκπτώσεις στο Μακεδονικό με αντάλλαγμα την μετάθεση της μείωσης των συντάξεων στο πεδίο της διαπραγμάτευσης
«Ως βρώμικο πόλεμο από το σύστημα «Μαρινάκη-Μητσοτάκη», σχολιάζουν κυβερνητικά στελέχη το δημοσίευμα απογευματινής εφημερίδας για τις εκπτώσεις στο Σκοπιανό με αντάλλαγμα την μετάθεση της μείωσης των συντάξεων στο πεδίο της διαπραγμάτευσης για το τέλος του οικονομικού προγράμματος.
Η νέα απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου στις αιτιάσεις της ΝΔ έχει ως εξής:
«Επειδή η ΝΔ αρνείται να κατανοήσει πως πρόκειται για αποκύημα φαντασίας και όχι ρεπορτάζ, ας ρωτήσει τον κ. Μαρινάκη μήπως και πειστεί».
Οργή στο κυβερνητικό στρατόπεδο προκάλεσε όχι τόσο το δημοσίευμα καθεαυτό, στο οποίο απαξιούν να απαντήσουν, όσο ότι το υιοθέτησε η ΝΔ με ανακοίνωση της εκπροσώπου της, Μαρίας Σπυράκη.
Η δε ΝΔ, καίτοι δεν διαθέτει περισσότερα στοιχεία εντούτοις, επέμεινε με νέα δήλωση της εκπροσώπου της.
Στο κυβερνητικό στρατόπεδο θεωρούν ότι η ΝΔ επιχειρεί να συνδέσει τα δύο θέματα προκειμένου να μειώσει την θετική απήχηση της «διαφαινόμενης» κατ αυτούς, θετικής έκβασης στις διαπραγματεύσεις για την τέταρτη αξιολόγηση και την μεταμνημονιακή εποχή.
Από την πλευρά τους συνδέουν την επίθεση της ΝΔ με την δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης Noor 1 και της ενδεχόμενης εμπλοκής του Βαγγέλη Μαρινάκη.
Κυβερνητικοί παράγοντες υπενθυμίζουν σε κάθε ευκαιρία ότι στην Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πει επισήμως προς τον πρωθυπουργό ότι «χτυπάτε τον Μαρινάκη για να πλήξετε τη ΝΔ».
Θεωρούν δε την δήλωση αυτή απόδειξη της ταύτισης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, αν και όχι με το σύνολο της ΝΔ.
Στο στρατόπεδο της ΝΔ πάλι θεωρούν ότι η κυβέρνηση παρεμβαίνει με παρασκηνιακό τρόπο στην δικαιοσύνη προκειμένου να εμφανίσει σαν εμπλεκόμενο στην δύσσωσμη υπόθεση του ναρκόπλοιου τον Μαρινάκη.
Ενδεικτική ήταν η αρχική διαρροή από το Μέγαρο Μαξίμου:
«Θα ήταν ανάξιο σχολιασμού ένα από τα δεκάδες, καθημερινά άθλια δημοσιεύματα των εφημερίδων του υπό δίωξη για εμπορία ναρκωτικών και μεγαλοεκδότη, κ. Μαρινάκη, εάν δεν το υιοθετούσε με την ανακοίνωσή της η κα Σπυράκη.
Αγαστή συνεργασία της παραδημοσιογραφίας, της διαπλοκής και της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, χωρίς καμία αιδώ.
Έτσι εξηγείται άλλωστε και η σιωπή του αρχηγού της ΝΔ για την εμπλοκή Μαρινάκη στη χρηματοδότηση του ναρκοπλοίου Noor1. Και εις ανώτερα!».
Στο θέμα παρενέβη με δική του διαρροή το υπουργείο Εξωτερικών  σημειώνοντας:
«Τα εθνικά θέματα είναι πιο σοβαρά από την κα Σπυράκη.
Να μην τα ευτελίζει έτσι. Καιρός να σοβαρευτεί».
Η ΝΔ πάντως επέμεινε και απάντησε με δική της διαρροή:
«Θα ήταν ανάξια σχολιασμού η επαναλαμβανόμενη χυδαιότητα των κυβερνητικών πηγών εάν το δημοσίευμα δεν αφορούσε ένα πολύ σημαντικό ζήτημα.
Επαναλαμβάνουμε το ερώτημα: Διαπραγματεύεται μυστικά ή όχι η κυβέρνηση λύση για παραχωρήσεις στο Σκοπιανό με στόχο να λάβει ως αντάλλαγμα εξάμηνη αναβολή της περικοπής των συντάξεων;
Mίας υποχρέωσης δηλαδή που η ίδια ανέλαβε με την ανερμάτιστη πολιτική της.
Ναι ή όχι; Με όση  χυδαιότητα και αν περιβάλλουν το λόγο τους δεν μπορούν να κρύψουν από τους Έλληνες ότι δεν απαντούν».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS