Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τα ελληνικά ΜΜΕ πάνε πόλεμο!

Τα ελληνικά ΜΜΕ πάνε πόλεμο!
Δεν παραπληροφορούν οι Τούρκοι μόνο...
Τα ελληνικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ ντύθηκαν και πάλι στα "χακί" και "πάνε πόλεμο" με την Τουρκία τις τελευταίες ώρες. Με πηχυαίους τίτλους προειδοποιούν για την "επιχείρηση περικύκλωσης των Ιμίων από τουρκικά πολεμικά σκάφη":
"Ναυτικό κλοιό γύρω από τα Ίμια επιχειρούν αυτή τη στιγμή οι Τούρκοι έχοντας στην περιοχή τουλάχιστον τρία πολεμικά πλοία και αρκετά ακόμη της Ακτοφυλακής τους. Στην περιοχή βρίσκονται πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού, τα οποία παρακολουθούν τις κινήσεις των Τούρκων έτοιμα να επέμβουν σε περίπτωση παραβίασης των ελληνικών χωρικών υδάτων". Ο κατάλογος των κινδυνολογικών άρθρων μακρύς...

Ποια είναι η πραγματικότητα

Είναι γνωστό από ότι η τουρκική ναυτική άσκηση "EFES 2018" θα διεξαχθεί από 30/04/2018 έως και τις 10/05/2018, περιμετρικά της χερσονήσου του Τσεσμέ, δηλαδή απέναντι από τη Χίο, συμφωνα με τη σχετική τουρκική NAVTEX.
Επομένως, είναι αναμενόμενη η τουρκική κινητικότητα στην περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέρος του στόλου που θα πάρει μέρος στην τουρκική ναυτική άσκηση φέρεται να βρίσκεται σήμερα στην περιοχή της Αλικαρνασσού, δηλαδή σχετικά κοντά στα Ίμια. Άλλο αυτό και άλλο ότι έχουν πρόθεση να "περικυκλώσουν τα Ίμια".
Επομένως, οι ισχυρισμοί για "αποκλεισμό των Ιμίων" από σκάφη του τουρκικού πολεμικού ναυτικού και της ακτοφυλακής, δε φαίνεται να προκύπτει από πουθενά.
Μπορεί να κατηγορούμε την Τουρκία για υπερβολικές έως και φανταστικές δηλώσεις, όπως η υποστολή της ελληνικής σημαίας από κομμάντος της SAT στις νησίδες Ανθρωποφάς, αλλά και τα ελληνικά ΜΜΕ για λίγα λεπτά τηλεθέασης ή για μερικά clicks παραπάνω, δε διστάζουν να στήσουν έναν ελληνοτουρκικό πόλεμο...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης