Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scholz (γερμανός ΥΠΟΙΚ): Η τραπεζική ένωση πρέπει πρώτα να επικεντρωθεί στη μείωση των κινδύνων

Scholz (γερμανός ΥΠΟΙΚ): Η τραπεζική ένωση πρέπει πρώτα να επικεντρωθεί στη μείωση των κινδύνων
Αντίθετος σε μια ταχεία εισαγωγή ενός συστήματος εγγύησης των τραπεζικών καταθέσεων σε επίπεδο ΕΕ, εμφανίστηκε ο Olaf Scholz
Αντίθετος σε μια ταχεία εισαγωγή ενός συστήματος εγγύησης των τραπεζικών καταθέσεων σε επίπεδο ΕΕ, ως μέρος μιας τραπεζικής ένωσης, εμφανίστηκε σήμερα (19/4/2018) ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Olaf Scholz, τονίζοντας πως το βήμα αυτό θα μπορούσε μόνο να ακολουθήσει μια μείωση της έκθεσης των τραπεζών σε κινδύνους.
«Όσον αφορά στην τραπεζική ένωση, όταν θα έχουμε καταφέρει να μειώσουμε αποτελεσματικά τους κινδύνους, μπορούμε να αρχίσουμε να μιλάμε για περαιτέρω διαμοιρασμό ρίσκου», ανέφερε ο Scholz σε εκδήλωση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).
«Αυτό δεν είναι ένα σενάριο “είτε-είτε”.
Είναι η σωστή αλληλουχία που έχει σημασία», πρόσθεσε ο Scholz.
Ο ίδιος κατέστησε επίσης σαφές ότι η Γερμανία επιθυμεί να συνεργαστεί με τους ευρωπαίους εταίρους της και να αναλάβει ενεργό ρόλο δίνοντας νέα ώθηση στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη.
Τα συμφέροντα της Γερμανίας παραμένουν μόνιμα συνδεδεμένα με αυτά της ΕΕ και της Ευρωζώνης.
Η Ευρώπη, για τη Γερμανία, είναι το σημαντικότερο θέμα της εθνικής ατζέντας», τόνισε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.
Ο Scholz υποβάθμισε επίσης τις διαφορές που εμφανίζονται έντονες μεταξύ των μελών της ΕΕ και της Ευρωζώνης.
«Θέλουμε να δείξουμε ότι στην Ευρωζώνη δεν υπάρχει αντίφαση μεταξύ των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και της αλληλεγγύης, μεταξύ των υγιών δημόσιων οικονομικών και των επενδύσεων στο μέλλον, μεταξύ της μείωσης των κινδύνων και του διαμοιρασμό του κινδύνου.
Δεν είναι αντιφατικές, είναι συμπληρωματικές», είπε.
Παράλληλα, ο Scholz επεσήμανε ότι η ΕΕ πρέπει να λάβει αποφάσεις για μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη το 2018 και το 2018, ενώ προειδοποίησε ότι το Brexit θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες για την Ευρώπη.

www.bankingnews.gr





Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης