Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tηλεφωνική επικοινωνία του Macron με τον Αιγύπτιο πρόεδρο al - Sisi για τη συριακή κρίση

Tηλεφωνική επικοινωνία του Macron με τον Αιγύπτιο πρόεδρο al - Sisi για τη συριακή κρίση
Ο Αιγύπτιος πρόεδρος εξέφρασε την ανησυχία του για τη στρατιωτική κλιμάκωση στη Συρία και την επιθυμία να γίνει μία ανεξάρτητη έρευνα με διαφάνεια για τη χρήση χημικών
Ο Γάλλος πρόεδρος, Emmanuel Macron, επικοινώνησε τηλεφωνικά το Σάββατο 21/4 με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Abdel Fattah al - Sisi, για να συζητήσουν για τη συριακή κρίση, όπως μεταδίδει το Reuters.
O Macron υποστηρίζει ότι το χτύπημα που έκαναν η Γαλλία, η Βρετανία και οι ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα στη Συρία είναι στο πλαίσιο της διεθνούς νομιμότητας.
Οι τρεις χώρες εκτόξευσαν 105 πυραύλους σε αντίποινα για μία φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία, στοχεύοντας σύμφωνα με το Πεντάγωνο τρεις εγκαταστάσεις χημικών.
Ο Sisi εξέφρασε την ανησυχία του για τη στρατιωτική κλιμάκωση στη Συρία, που μπορεί να οδηγήσει σε μία επιδείνωση της κατάστασης, η οποία θα γίνει ακόμα πιο περίπλοκη.
Έδωσε επίσης έμφαση στην αμετακίνητη θέση της Αιγύπτου, που απορρίπτει τη χρήση οποιουδήποτε απαγορευμένου όπλου σε συριακά εδάφη.
Και τόνισε τη σημασία μίας διεθνούς έρευνας με διαφάνεια για το θέμα.
Οι τρεις δυτικές χώρες ανέφεραν ότι οι επιθέσεις περιορίστηκαν στο να πλήξουν την πολεμική ικανότητα της Συρίας με χημικά όπλα και δεν είχαν στόχο να ανατρέψουν τον Assad ή, να επέμβουν στον εμφύλιο πόλεμο.
Ο Macron έχει συμβουλέψει τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών Jean Yves Le Drian να ταξιδέψει στην Αίγυπτο ως το τέλος του μήνα για να αναζητήσει τρόπους ενδυνάμωσης των διμερών σχέσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης