Τελευταία Νέα
Speculator

Εργαζόμενη στην Εθνική Ασφαλιστική απολύθηκε επειδή είχε πρόβλημα υγείας

Εργαζόμενη στην Εθνική Ασφαλιστική απολύθηκε επειδή είχε πρόβλημα υγείας
Μια ιστορία επιχειρηματικής τρέλας
Η Λίλια Κυριαζή σήμερα 48 ετών εργαζόταν επί πολλά χρόνια στην Εθνική Ασφαλιστική.
Είχε υπογράψει σύμβαση συνεργασίας το 1996 και όπως αποδεικνύεται από τις διακρίσεις που είχε λάβει θεωρείτο αποδοτική ασφαλιστική σύμβουλος.
Τον Φεβρουάριο του 2004 άρχισαν να την απασχολούν προβλήματα υγείας έως ότου διαπιστώθηκε η ύπαρξη όγκου στην περιοχή του μεσεγκεφάλου.
Παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που εμφάνισε η Λίλια Κυριαζή συνέχιζε να εργάζεται χωρίς να παραμελήσει τα καθήκοντα της.
Το Μάιο του 2005 η Εθνική Ασφαλιστική της κοινοποίησε εξώδικη καταγγελία σύμβασης.
Η ίδια αρνήθηκε την καταγγελία σύμβασης καθώς τα προβλήματα υγείας που διαπιστώθηκαν ήταν αυτά που την υποχρέωσαν να τρέχει στους γιατρούς για να θεραπευτεί.
Στην πορεία της υφάρπαξαν το χαρτοφυλάκιο συμβολαίων που ήταν εκατοντάδες τον αριθμό και δεν της αναγνώρισαν αυτά που δικαιούτο.
Μετά από πολλές καθυστερήσεις ετών στις 28 Απριλίου 2017 η ελληνική δικαιοσύνη καταδίκασε την διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής αποδεχόμενη ότι κινήθηκε με δόλο.
Η Κυριαζή ζητάει να της δοθούν όλα εκείνα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ποια ήταν τα ασφαλιστήρια συμβόλαια αλλά στην πορεία χάθηκαν και η Εθνική Ασφαλιστική κωλυσιεργούσε.
Κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα υπόθεση που θα εκδικαστεί 9 Μαΐου 2018.
Το βασικό πρόβλημα είναι ότι έχει οριστεί πραγματογνώμονας για να προσδιορίσει τι ακριβώς ισχύει και τι δικαιούται η παθούσα αλλά παρ΄ ότι έχουν περάσει τόσα χρόνια ακόμη το πρόβλημα δεν έχει επιλυθεί.
Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε πολλές πτυχές της υπόθεσης αυτής αλλά ο σκοπός είναι τι σχεδιάζει να κάνει η Εθνική Ασφαλιστική.
Σε επικοινωνία που είχε το bankingnews με την Εθνική Ασφαλιστική και την διοίκηση αναγνώρισαν ότι παρακολουθούν την υπόθεση και ότι θα συνδράμουν ώστε να βρεθεί μια λύση.
Η νέα διοίκηση είναι συνεργάσιμη τουλάχιστον αυτό δείχνει και προφανώς αυτό θα αποδειχθεί και στο δικαστήριο.
Όμως εδώ εγείρεται ένα ηθικό θέμα.
Δεν μπορεί όταν ένας εργαζόμενος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας η εταιρία να τον αντιμετωπίζει ως σκουπίδι.
Επίσης με βάση την αρχική απόφαση του δικαστηρίου φαίνεται ότι όντως η Εθνική Ασφαλιστική έχει παρατυπήσει.
Η νέα διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής θα πρέπει να επιλύσει αυτό το πρόβλημα αποδίδοντας δικαιοσύνη και κλείνοντας μια παλαιά υπόθεση που πέραν από οικονομική και νομική είναι πρωτίστως ηθική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης