Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Κανένα πρόβλημα αν η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ ξεπεράσει το 3%

UBS: Κανένα πρόβλημα αν η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ ξεπεράσει το 3%
Οι αγορές ανησυχούν για το ενδεχόμενο η απόδοση να «σπάσει» το φράγμα του 3%, καθώς χθες έφτασε μια ανάσα, στο 2,99%
Καθησυχαστικός εμφανίζεται ο Paul Donovan, οικονομολόγος της UBS Wealth Management για την άνοδο της απόδοσης του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου.
Οι αγορές ανησυχούν για το ενδεχόμενο η απόδοση να «σπάσει» το φράγμα του 3%, καθώς χθες έφτασε μια ανάσα, στο 2,99%, όπως μεταδίδει το CNBC.
Οι επενδυτές εκτιμούν ότι η άνοδος της απόδοσης αποτελεί τεράστιο πρόβλημα για τις μετοχές, αλλά κυρίως για την παγκόσμια οικονομία.
Η ανησυχία έγκειται στο γεγονός ότι υψηλότερες αποδόσεις σημαίνουν υψηλότερα επιτόκια και στο ότι το 10ετές ομόλογο αποτελεί σημείο αναφοράς για πολλά χρηματοοικονομικά εργαλεία, όπως οι υποθήκες.
Ωστόσο ο Donovan τονίζει ότι το όριο του 3% είναι απλώς ένας αριθμός και δεν πρόκειται να προκαλέσει προβλήματα στις μετοχές ή στην οικονομία.
Σύμφωνα με τον οικονομολόγο της ελβετικής τράπεζας, οικονομικά δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία αν η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ξεπεράσει το 3%.
Πρόκειται απλά για «θόρυβο», χωρίς σημασία, εκτιμά ο Donovan.
Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ ενισχύθηκε χθες στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2014, κοντά στο ορόσημο του 3%!
Το  σημαντικότερο χρεόγραφο του κόσμου διαπραγματεύτηκε στο 2,99%, έπειτα από ημερήσια ενίσχυση της τάξεως του 1% -επί της απόδοσης-, εν μέσω έντονων ανησυχιών για «άλμα» στον πληθωρισμό, που θα επιφέρει ακόμη ταχύτερη νομισματική σύσφιξη από τη Federal Reserve.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης