Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Δύο νέες αεροπορικές βάσεις των ΗΠΑ στη Β. Συρία

Δύο νέες αεροπορικές βάσεις των ΗΠΑ στη Β. Συρία
Προβληματισμός από Lavrov και Erdogan...
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov, εκτίμησε ότι οι ΗΠΑ δεν σκοπεύουν να αποχωρήσουν από τη Συρία. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε μάλλον τον επιβεβαιώνουν.
Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Πεκίνο δήλωσε ότι: "Πολλές χώρες προωθούν ανοικτά την πολιτική τους του διχασμού της Συρίας. Οι ΗΠΑ επιμένουν ότι μοναδικός τους στόχος ήταν να εκδιώξουν τους τρομοκράτες από τη Συρία και να νικήσουν το Ισλαμικό Κράτος. Όμως παρά τις υποσχέσεις τους, παρά τις δηλώσεις του Trump, οι ΗΠΑ στην πραγματικότητα εδραιώνουν την παρουσία τους στην ανατολική όχθη του Ευφράτη και δεν πρόκειται να αποσυρθούν από εκεί (…)".

Μένουν οι βάσεις που φεύγουν...

Δύο νέες αεροπορικές βάσεις κατασκευάζουν οι ΗΠΑ σε περιοχές κοντά στην Hasakah και το Kamislo, στο κρίσιμο "τρίγωνο" μεταξύ Συρίας-Τουρκίας-Ιράκ, όπου σχεδιάζεται να γίνει η ένωση των δυο αυτόνομων κουρδικών κρατιδιών.
Το ένα είναι αυτό της Αυτόνομης Διοίκησης του Κουρδιστάν, που ανακηρύχτηκε de facto από το 1992 και ως συνταγματικά κατωχυρωμένη κρατική οντότητα από το 2005 στο Β. Ιράκ και το άλλο η Rozava, δηλαδή το Δ. Κουρδιστάν, που ανακηρύχτηκε de facto ως κρατική οντότητα από το 2011, με την υποστήριξη των ΗΠΑ.

Βάση Tell Baydar

Στην αεροπορική βάση του Tell Baydar, υπάρχουν υποδομές για τη φιλοξενία και υποστήριξη ελικοπτέρων και των υβριδικών ελικοπτερο-πλάνων τύπου Bell Boeing V-22 Osprey των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ.

Βάση Tell Tamir

Tο γεγονός αυτό, της επιμονής των ΗΠΑ να παραμείνουν στην περιοχή, παρά τις πρόσφατες Προεδρικές δηλώσεις περί του αντιθέτου, προιωνίζεται σοβαρές γεωπολιτικές αλλαγές και εξελίξεις στην περιοχή, τις οποίες, αξίζει να τονίσουμε ότι επικαλέστηκε ο Erdogan για να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

Με στοιχεία από: infognomonpolitics, syria.liveuamap.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης