Οικονομία

WSJ: Η Ελλάδα επιστρέφει στην ανάπτυξη - Αντίδραση της οικονομίας ή νέα εποχή;

WSJ: Η Ελλάδα επιστρέφει στην ανάπτυξη - Αντίδραση της οικονομίας ή νέα εποχή;
Το ερώτημα που τίθεται είναι εάν η πορεία της ελληνικής οικονομίας αποτελεί μια απλή αντίδραση ή εάν σηματοδοτεί την έναρξη μιας μεγαλύτερης περιόδου βιώσιμης ανάπτυξης
Για επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη έπειτα από μια δεκαετή κρίση κάνει λόγο η Wall Street Journal, επισημαίνοντας ότι οι προοπτικές της χώρας είναι ευνοϊκότερες τώρα.
Μάλιστα, στο δημοσίευμα περιλαμβάνονται και δηλώσεις του επικεφαλής οικονομολόγου της Eurobank, Τάσου Αναστασάτου, ο οποίος επισημαίνει ότι το ερώτημα είναι εάν η πορεία της ελληνικής οικονομίας αποτελεί μια απλή αντίδραση ή εάν σηματοδοτεί την έναρξη μιας μεγαλύτερης περιόδου βιώσιμης ανάπτυξης.
«Η οικονομία αναπτύχθηκε κατά 1,4% πέρυσι, η πρώτη σημαντική ετήσια αύξηση μετά το 2007, βασισμένη στην απότομη αύξηση των επενδύσεων.
Οι επιχειρηματικές έρευνες δείχνουν δραστηριότητα, νέες παραγγελίες και οι προσλήψεις είναι σε επίπεδα που δεν έχουν σημειωθεί για πολλά χρόνια.
Οι οικονομολόγοι αναμένεται ανάπτυξη της τάξης του 2% φέτος» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.
Όπως αναφέρεται εάν η Ελλάδα συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς, η ελληνική ανάκαμψη θα καταργήσει το τελευταίο κεφάλαιο της κρίσης της ευρωζώνης ακόμη καλύτερα από ό,τι προβλέπεται στο ελληνικό πρόγραμμα που λήγει αυτό το καλοκαίρι.
Στο δημοσίευμα γίνεται ειδική αναφορά και στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που πλέον «εφαρμόζει το πρόγραμμα των δανειστών» ενώ «οι σχέσεις της Αθήνας με τους δανειστές είναι πιο ήρεμες» από ό,τι ήταν.
«Κανείς δεν μιλάει για Grexit πια» είπε ο Τάσος Αναστασάτος επικεφαλής οικονομολόγος της EFG Eurobank επικαλούμενος τα οικονομικά στοιχεία που δείχνουν συνεχιζόμενη ανάπτυξη.
«Ωστόσο το ερώτημα είναι το εάν πρόκειται για βραχυπρόθεσμη αντίδραση της οικονομίας ή για την αρχή μιας μεγαλύτερης περιόδου βιώσιμης ανάπτυξης» πρόσθεσε.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης