Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Στο 3,15% η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου το 2018

JP Morgan: Στο 3,15% η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου το 2018
Το αμερικανικό ομόλογο έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο μετά τον Ιανουάριο του 2014
Τον δρόμο για υψηλότερα επιτόκια στην αμερικανική αγορά ομολόγων αποτελεί το γεγονός ότι η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ξεπέρασε το 3% για πρώτη φορά μετά τον Ιανουάριο του 2014.
Η πορεία αυτή ενισχύει την άποψη ότι οι αποδόσεις αυξάνονται στην αγορά κρατικών ομολόγων ύψους 14,9 τρισ. δολ..
Τα κέρδη αυξήθηκαν κατά τους πρώτους δύο μήνες του έτους, αλλά ήταν συγκρατημένα τον προηγούμενο μήνα, οδηγώντας ορισμένους στρατηγικούς αναλυτές να αναρωτηθούν εάν το 2018 θα μπορούσε να αποτελέσει μια επανάληψη του 2017, όταν η αισιοδοξία για την οικονομία οδήγησε τις αποδόσεις σε υψηλά επίπεδα στις αρχές του έτους.
Οι πιο πρόσφατες προβλέψεις των αξιωματούχων της Fed περιλαμβάνουν δύο επιπλέον αυξήσεις επιτοκίων το 2018, αν και οι traders αναμένουν περισσότερες.
«Βασικά είμαστε εντός των στόχων μας αυτή τη στιγμή» είπε ο Jay Barry της JP Morgan και πρόσθεσε «αυτή η πορεία της απόδοσης είναι αναμενόμενη δεδομένου ότι βρισκόμαστε στο ώριμο σημείο του κύκλου».
Ωστόσο, δεν σημαίνει ότι οι επενδυτές πρέπει να αρχίσουν να ανησυχούν από τώρα για την πορεία των επιτοκίων.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της JP Morgan, το αμερικανικό 10ετές ομόλογο θα κλείσει το 2018 στο 3,15%, στο ίδιο μήκος κύματος με το μέσο όρο πρόβλεψης των 56 αναλυτών που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης