Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

To deal Αλαφούζου με τους Ταϊλανδούς για τον Παναθηναικό περνάει από τους κορμοράνους του Βοτανικού

To deal Αλαφούζου με τους Ταϊλανδούς για τον Παναθηναικό περνάει από τους κορμοράνους του Βοτανικού
Οι κορμοράνοι του Τσίπρα, ο ρόλος Μπόμπολα και το πλεονέκτημα σε σχέση με την πρόταση Γιαννακόπουλου
Οι κορμοράνοι που θα προστάτευε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αντιπολίτευση φαίνεται ότι εξαφανίστηκαν από το Βοτανικό.
Και πλέον το θέμα του γηπέδου συζητείται από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.
Οι υποψήφιοι επενδυτές του Παναθηναϊκού έχουν κάνει συγκεκριμένη πρόταση να αγοράσουν την ομάδα υπό την προϋπόθεση ότι θα τρέξει το συγκεκριμένο project το οποίο πολέμησε μανιωδώς ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αντιπολίτευση.
Η διαφορά με τον ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού κ. Γιάννη  Αλαφούζο είναι της τάξεως των 7 εκ ευρώ και φαίνεται ότι υπάρχει πεδίο για να επιτευχθεί συμφωνία.
Η συμφωνία όμως χωρίς το γήπεδο δεν μπορεί να προχωρήσει.
Την ίδια στιγμή αντίπαλο δέος για την εξαγορά του Παναθηναϊκού είναι ο όμιλος Γιαννακόπουλου όπου εκεί το βρετανικό fund που θα χρηματοδοτήσει την εξαγορά της ομάδας ζητά να αλλάξουν οι χρήσεις γης στην έκταση που βρίσκεται το Ολυμπιακό Στάδιο πράγμα που δεν φαίνεται να έχει νομικά ερείσματα και αναμένεται να προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις και νομικές προσφυγές.
Έτσι η κυβέρνηση εκ των πραγμάτων θα πρέπει να βρει λύση στο ζήτημα του Βοτανικού.
Αυτό δεν είναι εύκολο καθώς χρειάζεται πολιτική κυβίστηση (κοινώς κωλοτούμπα) δεδομένου ότι βουλευτές του  ΣΥΡΙΖΑ  το 2009 είχαν προσφύγει  στο ΣτΕ κι η Αριστερά πανηγύριζε επειδή δεν θα γινόταν το γήπεδο για να μπορούν να γεννούν τα αυγά τους οι κορμοράνοι στα ρέματα της περιοχής.  
Ο σημερινός πρωθυπουργός μάλιστα τότε κατακεραύνωνε τους κυβερνώντες λέγοντας  ότι δεν μπορεί να χτιστεί το γήπεδο με το Mall του μεγαλοκατασκευαστή Βωβού.
Βέβαια τώρα μπορεί να ισχυριστεί ότι Βωβός δεν υπάρχει.
Υπάρχουν όμως οι εταιρίες του ομίλου Μπόμπολα που μπορούν να κάνουν το … καλό έργο.
Και ήδη το Μέγαρο Μαξίμου κάνει διαρροές μέσω non paper ότι «Πρόθεση της κυβέρνησης είναι ο σχεδιασμός να τεθεί σε δημόσιο διάλογο με τους πολίτες και να συναντήσει την αποδοχή των εμπλεκόμενων φορέων».
Βεβαίως πέρα από τους Ταϊλανδούς που θέλουν να αναπτύξουν την περιοχή υπάρχει και το θέμα των εσόδων που θα έχουν.
Και αυτά μπορούν να προέλθουν πέραν του έργου σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.
Ο Παναθηναϊκός σήμερα είναι «ορφανός» καθώς δεν έχει υπογράψει συμφωνία με τη Nova και η πρόθυμη και ανεξάρτητη ΕΡΤ εμφανίστηκε ως ενδιαφερόμενη να αγοράσει τα δικαιώματα της ομάδας. 
Έτσι με χρήματα που προέρχονται από τους Έλληνες πολίτες μπορεί ακόμα και να χρηματοδοτηθεί ένα τμήμα του έργου του Βοτανικού μέχρι να αρχίσει να φέρνει απόδοση πλην των τραπεζικών κεφαλαίων που ήδη θα πρέπει να θεωρούνται εξασφαλισμένα.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης