Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τις δηλώσεις Draghi - Κέρδη 0,63% για DAX

Ήπια άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τις δηλώσεις Draghi - Κέρδη 0,63% για DAX
Με ήπια άνοδο έκλεισαν τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, καθώς ο Mario Draghi δήλωσε ότι είναι πιθανή μια παράταση του QE μετά τον Σεπτέμβριο
Με ήπια άνοδο έκλεισαν σήμερα (26/4/2018) τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκιά της, ενώ ο διοικητής της, Mario Draghi, δήλωσε ότι είναι πιθανή μια παράταση του προγράμματος αγοράς ομολόγων (QE) μετά τον Σεπτέμβριο του 2018, εφόσον κριθεί απαραίτητο.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,93% υψηλότερα, στις 383,69 μονάδες, με τους περισσότερους κλάδους να τερματίζουν με θετικό πρόσημο.
Ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε κατά 0,63% στις 12.500,47 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,57% στις 7.421,43 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε κατά 0,74% υψηλότερα, στις 5.453,58 μονάδες.


Όπως αναμενόταν, η ΕΚΤ διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκιά της, ενώ ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) θα παραμείνει έως τον Σεπτέμβριο του 2018 ή και αργότερα εάν κριθεί απαραίτητο.
Ειδικότερα, η ΕΚΤ διατήρησε αμετάβλητο το επιτόκιο των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης και τα επιτόκια της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης και της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων σε 0,00%, 0,25% και -0,40% αντίστοιχα.
Από την πλευρά του, ο διοικητής της ΕΚΤ, Mario Draghi, δήλωσε ότι είναι πιθανή μια παράταση του προγράμματος αγοράς ομολόγων (QE) μετά τον Σεπτέμβριο του 2018, εφόσον κριθεί απαραίτητο.
Όπως τόνισε, θα συνεχιστεί η διενέργεια καθαρών αγορών στοιχείων ενεργητικού, επί του παρόντος ύψους 30 δισ. ευρώ μηνιαίως, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου του 2018 ή και αργότερα, εφόσον χρειαστεί.
Για το επίπεδο των επιτοκίων, ο κεντρικός τραπεζίτης ανέφερε πως «αναμένουμε ότι τα βασικά επιτόκια της ΕΚΤ θα παραμείνουν στα σημερινά τους επίπεδα για παρατεταμένη χρονική περίοδο και πολύ πέραν του χρονικού ορίζοντα διενέργειας των καθαρών αγορών στοιχείων ενεργητικού».
«Η διατήρηση της χαλαρής νομισματικής πολιτικής κρίνεται αναγκαία για τη στήριξη των πληθωριστικών πιέσεων έως τον στόχο», εξήγησε ο Draghi.
Την ίδια ώρα, η ελαφριά υποχώρηση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων έστρεψε εκ νέου το ενδιαφέρον στην ανακοίνωση των εταιρικών αποτελεσμάτων.
Η μετοχή της Deutsche Bank υποχώρησε κατά 1,3%, μετά τη «βουτιά» 79% που εμφάνισαν τα κέρδη της στο α’ τρίμηνο του 2018.
Ειδικότερα, τα κέρδη της γερμανικής τράπεζας διαμορφώθηκαν μόλις στα 120 εκατ. ευρώ, κυρίως εξαιτίας της συρρίκνωσης των δραστηριοτήτων στον επενδυτικό βραχίονα των ΗΠΑ.
Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του έτους είναι μία ακόμη ένδειξη, ίσως η τελευταία, των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η γερμανική τράπεζα και τα οποία οδήγησαν στην αντικατάσταση του διευθύνοντος συμβούλιο νωρίτερα αυτόν τον μήνα.
Η μετοχή της Lufthansa σημείωσε σημαντικές απώλειες άνω του 5,5%, καθώς η γερμανική αεροπορική εταιρεία ανέφερε ζημίες 57 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 68 εκατ. ευρώ του α’ τριμήνου του 2017, με τα αποτελέσματα ωστόσο να μην επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν περαιτέρω συρρίκνωση των ζημιών, στα 29 εκατ. ευρώ.
Την ίδια ώρα, η μετοχή της Volkswagen ενισχύθηκε κατά 2,7%, παρά την πτώση που εμφάνισαν τα κέρδη της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στο α’ τρίμηνο του 2018, στα 3,22 δισ. ευρώ.
Η μετοχή της Volkswagen ώθησε υψηλότερα ολόκληρο τον κλάδο αυτοκινήτων, που έκλεισε με κέρδη άνω του 0,7%.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης