Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Που οφείλεται το πρόσφατο sell off στα αμερικανικά ομόλογα

JP Morgan: Που οφείλεται το πρόσφατο sell off στα αμερικανικά ομόλογα
Σύμφωνα με τη JP Morgan, για το πρόσφατο sell off στα αμερικανικά ομόλογα ευθύνονται τα CTAs (διαχείριση αμοιβαίων κεφαλαίων μελλοντικής εκπλήρωσης)
Τα CTA (διαχείριση αμοιβαίων κεφαλαίων μελλοντικής εκπλήρωσης) ευθύνονται εν μέρει για το πρόσφατο sell off στα αμερικανικά ομόλογα μετά τα μέσα Απριλίου.
Σύμφωνα με τη JP Morgan, ο λόγος είναι πως αντίθετα με τον υπόλοιπο επενδυτικό κόσμο, ο οποίος ήταν σταθερά short στα αμερικανικά, τα CTAs υπέστησαν μια απότομη αναστροφή, μια οριακή κίνηση που είχε το μεγαλύτερο αντίκτυπο στην τιμή.
«Είχαμε προηγουμένως υποστηρίξει ότι οι επενδυτές με βάση το momentum, όπως τα CTAs, είχαν πιθανώς μετατραπεί σε long περίπου στο τέλος Μαρτίου.
Πράγματι, το βραχυπρόθεσμο momentum έγινε long στις 22 Μαρτίου.
Όταν εφαρμόζουμε τόσο βραχυπρόθεσμo όσο και μακροπρόθεσμο momentum σε συνδυασμό, το αναθεωρημένο πλαίσιο μας υποδηλώνει ότι πιθανότατα μειώνουν τον κίνδυνο και γίνονται neutral αντί να γίνονται οριστικά long, καθώς το μακροπρόθεσμο momentum συνέχισε να υποδηλώνει short διάρκεια» επισημαίνεται στη σχετική ανάλυση της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας.



Τα CTAs είχαν νια προκατάληψη να είναι short μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου και κατά συνέπεια να είναι short από τα μέσα Δεκεμβρίου έως το τέλος Μαρτίου.
Αφού παρέμειναν neutral για σχεδόν ένα μήνα, το συνδυασμένο μήνυμα έγινε short στις 18 Απριλίου, υποδηλώνοντας ότι τα CTAs ήταν εν μέρει υπεύθυνα για το sell off στην αγορά ομολόγων μετά τα μέσα Απριλίου».
Όσον αφορά το τι σημαίνει αυτό για τις μελλοντικές τιμές, η JP Morganεπισημαίνει: «δεδομένου ότι η μετατόπιση των CTAs σε short πιθανότατα θα είχε συμβεί την περασμένη μιάμιση εβδομάδα, πιστεύουμε ότι οι momentum traders είναι λιγότερο πιθανό να πιθανό να παραμένουν ισχυρή bearish δύναμη για τα 10ετη αμερικανικά ομόλογα στη συνέχεια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης