Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταϊκούρας: Αν και επιθυμητή, δεν είναι εφικτή η καθαρή έξοδος από τα μνημόνια

Σταϊκούρας: Αν και επιθυμητή, δεν είναι εφικτή η καθαρή έξοδος από τα μνημόνια
Δεν υφίσταται κανονικότητα στην χώρα, μπαίνουμε σε πρόγραμμα ενισχυμένης εποπτείας είπε ο κ.Σταϊκούρας
Την θέση ότι με τα σημερινά δεδομένα, δεν εφικτή – αν και επιθυμητή – η καθαρή έξοδος από τα μνημόνια διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Χρ. Σταϊκούρας.
Σε δηλώσεις του στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Σταϊκούρας υποστήριξε ότι δεν υφίσταται κανονικότητα για την χώρα
«Υπάρχουν πέντε ουσιαστικοί λόγοι γι' αυτό, με βασικότερο όλων το γεγονός ότι, με βάση και τις προχθεσινές δηλώσεις από το Eurogroup, η Ελλάδα μπαίνει σε πρόγραμμα ενισχυμένης εποπτείας και όχι μεταπρογραμματικής εποπτείας, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες που έχουν βγει από τα μνημόνια.
Θεωρείται κανονικότητα σε μία χώρα να υπάρχουν ακόμη κεφαλαιακοί περιορισμοί, να προβλέπονται φόροι και μέτρα, περικοπές στις συντάξεις μετά το 2018, να διευρύνονται οι ευέλικτες μορφές εργασίας, το ιδιωτικό χρέος των πολιτών κάθε μήνα προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία να διευρύνεται, η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας να υποχωρεί, να μην επιτυγχάνονται οι αναπτυξιακοί στόχοι της χώρας» διερωτήθηκε ο κ.Σταϊκούρας.
Όπως είπε ο κ.Σταϊκούρας, δεν μπορεί να υπάρξει καθαρή έξοδος από τα μνημόνια, όταν προβλέπονται νέα μέτρα λιτότητας που έχουν ψηφιστεί από την κυβέρνηση για μετά τη λήξη του τρίτου προγράμματος, όταν προβλέπονται υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα της τάξεως του 3,5% για φέτος και για άλλα τέσσερα χρόνια, όταν η υλοποίηση των παρεμβάσεων που συζητώνται σήμερα για τη ρύθμιση του χρέους, έχει μετατεθεί για μετά το καλοκαίρι του 2018, στο βαθμό που αυτό κριθεί τότε αναγκαίο από τους θεσμούς και υπό τη συνοδεία κάποιου αυστηρού μηχανισμού επιτήρησης και εποπτείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης