Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Στο Eurogroup (21/6) οι αποφάσεις για την καθαρή έξοδο - Αυτή η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται - Η Ελλάδα δεν θα γίνει Κολομβία

Τζανακόπουλος: Στο Eurogroup (21/6) οι αποφάσεις για την καθαρή έξοδο - Αυτή η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται - Η Ελλάδα δεν θα γίνει Κολομβία
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, εκτόξευσε τα βέλη του κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά και του Κυριάκου Μητσοτάκη
Το «αίτημα» της ΝΔ περί διεξαγωγής πρόωρων εκλόγων απέρριψε για ακόμα μία φορά η κυβέρνηση με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο να επισημαίνει ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα του, ενώ την ίδια στιγμή έδωσε νέες διαστάσεις στον πόλεμο με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, βάζοντας στο κάδρο και τον Αλέξη Τσίπρα.
«Για όλες τις ανακοινώσεις που εκδίδονται από το γραφείο του πρωθυπουργού, την τελευταία ευθύνη την έχει ο κ. πρωθυπουργός.
Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και οι υπόλοιποι θα συνεχίσουμε να κυκλοφορούμε ελεύθερα όπως πριν» τόνισε.
Όσον αφορά τις εκλογές, ο κ. Τζανακόπολος τόνισε ότι θα γίνουν στην ώρα τους, ενώ πρόσθεσε ότι «η ώρα των εκλογών είναι όταν λήξει συνταγματικά η θητεία της κυβέρνησης αυτής, δηλαδή το Φθινόπωρο του 2019».

Η επίθεση σε Μαρινάκη

«Η κυβέρνηση αυτή ούτε απειλείται, ούτε έχει συνηθίσει να συνομιλεί με όρους νύχτας.
Ο κ. Μαρινάκης πρέπει να το βάλει αυτό καλά στο μυαλό του.
Του ξεκαθαρίζουμε ότι αυτή η κυβέρνηση ούτε εκβιάζεται, ούτε ντιλάρει με επιχειρηματίες» δήλωσε, ενώ ανακοίνωσε ότι «τα άθλια δημοσιεύματα τόσο του Βήματος όσο και των Παραπολιτικών δεν θα μείνουν αναπάντητα. 
Όπως και κανένα άλλο συκοφαντικό δημοσίευμα στο εξής.
Έχουμε ήδη κινήσει τις νομικές διαδικασίες και σκοπεύουμε να καταθέσουμε μήνυση και αγωγή τόσο κατά του κ. Μαρινάκη όσο και κατά του κ. Κουρτάκη ο οποίος με εκβιαστικά δημοσιεύματα προαναγγέλει με τρόπο που θυμίζει εκβιαστή του χειρίστου είδους δήθεν αποκαλύψεις».
Στη συνέχεια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στράφηκε κατά του κ. Μητσοτάκη, «ο οποίος επισήμως έχει ταυτίσει τον εαυτό του με τον κ. Μαρινάκη» και τον κάλεσε:
«1. Να μας εξηγήσει το λόγο αυτής της ταύτισης
2. Να σταματήσει να καλύπτει και να προστατεύει ενα διωκόμενο επιχειρηματία
Ενημερώνουμε τον κο Μαρινάκη και τους συνεργάτες του ότι αν θεωρούν ότι μια άλλη κυβέρνηση θα εξυπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντά του ή θα του εξασφαλίσει μια καλύτερη μεταχείριση, ο ελληνικός λαός θα τους  απογοητεύσει ξανά».
«Η Ελλάδα δεν θα επιτρέψουμε να γίνει Κολομβία» τόνισε επίσης.
Κληθείς να απαντήσει για τα περί «ναρκέμπορας» ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε: «Ως προς τον χαρακτηρισμό αργά η γρήγορα η δικαιοσύνη θα απαντήσει εάν ήταν λανθασμένος ή ορθός. 
Ο κ. Μαρινάκης τηλεφώνησε στο προσωπικό μου κινητό,  ένας άνθρωπος που δεν γνωρίζω, ούτε έχω μιλήσει ποτέ».

Περί οικονομίας και αναδιάρθρωσης του χρέους

Όσον αφορά στα θέματα της οικονομίας και της αναδιάρθρωσης του χρέους, ο κυβερνητικοός εκπρόσωπος δήλωσε «βρισκόμαστε στην αρχή της τελικής διαπραγμάτευσης.
Στις 14 Μαιου έρχεται στην Ελλάδα η τρόικα, όπου θα συζητηθούν τα προαπαιτούμενα της αξιολόγησης και θα υπάρξει μία τεχνική συμφωνία.
Παράλληλα υπάρχει και το ζήτημα αναδιάρθρωσης του χρέους».
Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο μετα-μνημονιακό καθεστώς, τονίζοντας «συζητήμε τη μεταπρογραμματική εποπτεία, η οποία θα μοιάζει με αυτή που είχαν και όλες οι υπόλοιπες χώρες που ήταν σε πρόγραμμα στήριξης.
Δεν θα συνεπάγεται όμως αξιολόγηση.
Αυτό το καθεστώς τελειώνει τον Αύγουστο το 2018.
Θα υπάρχουν αποστολές».
«Στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για την καθαρή έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα.
Προοπτική που δεν μπορεί καν να συγκριθεί με όσα διαφημίζονταν ως success story από την συγκυβέρνηση Σαμαρά–Βενιζέλου που θεωρούσε έξοδο από το πρόγραμμα την πιστοληπτική γραμμή» τόνισε.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης