Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων, εν όψει Fed - Στο 2,96% του 10ετούς

ΗΠΑ: Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων, εν όψει Fed - Στο 2,96% του 10ετούς
Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ, με τους επενδυτές να στρέφουν τα «βλέμματα» στα εταιρικά αποτελέσματα και στη διήμερη συνεδρίαση της Fed
Ανοδικά κινούνται σήμερα (1/5/2018) οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ, με τους επενδυτές να στρέφουν τα «βλέμματα» στα εταιρικά αποτελέσματα και στη διήμερη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) που ξεκινά σήμερα.
Οι επενδυτές δεν αναμένουν από τη Fed να προβεί σε μια νέα αύξηση των επιτοκίων, ωστόσο παραμένει πιθανή μια αλλαγή στη ρητορική της, που θα μπορούσε να προσφέρει ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με έρευνα του CNBC, υπάρχουν πολύ λίγες πιθανότητες για αύξηση των επιτοκίων στη συνεδρίαση του Μαΐου αλλά υπάρχουν 86% πιθανότητες για αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο.
Τον τελευταίο μήνα, οι αυξημένες προσδοκίες για μια περαιτέρω άνοδο του πληθωρισμού, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια ταχύτερη του αναμενομένου σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από τη Fed, έχουν συμβάλει στην άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων των ΗΠΑ, εγείροντας ανησυχίες μεταξύ των επενδυτών.
Σημειώνεται ότι το βασικό επιτόκιο της Fed βρίσκεται σήμερα στο εύρος 1,5% - 1,75% και οι περισσότεροι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας αναμένουν ότι θα ανέλθει στο 3,1% - 3,6% έως το 2020.
Περί τις 17:00, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ ενισχύεται στο 2,96% (+1,1%).


Την ίδια ώρα, η απόδοση του 30ετούς ομολόγου σημειώνει άνοδο στο 3,12% (+1%), ενώ το 2ετές κόστος δανεισμού των ΗΠΑ ενισχύεται στο 2,50% (+0,7%).
Την ίδια ώρα, πιέσεις δέχονται οι δείκτες της Wall Street, με τον Dow Jones να υποχωρεί κατά 0,9%, εν αναμονή τόσο των αποφάσεων της Fed, όσο και ορισμένων εταιρικών αποτελεσμάτων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από την Apple.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης